7ος χρόνος, ημέρα 2059η
Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021

Χρηματιστήριο: Μουδιασμένο μεν, πρόθυμο δε για αντίδραση

Χρηματιστήριο: Μουδιασμένο μεν, πρόθυμο δε για αντίδραση

Με φόντο την ανακοίνωση της Alpha Bank για τη διαδικασία ΑΜΚ, με τρόπο που θα διασφαλίζει την προνομιακή κατανομή μετοχών στους υφιστάμενους μετόχους, στο Χρηματιστήριο Αθηνών επιχειρείται μια ανοδική αντίδραση έπειτα από το πτωτικό σοκ της Παρασκευής.

Έτσι, το Χρηματιστήριο εμφανίζεται μουδιασμένο μεν, πρόθυμο δε να στηρίξει τους περισσότερους τίτλους, ώστε και ο Γενικός Δείκτης να κερδίζει προς το παρόν περίπου 0,86%, όντας στις 876 μονάδες.

Ο τζίρος κινείται στα 34,5 εκατ. ευρώ περίπου, με 14 μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης σε θετικό έδαφος, ενώ 9 κινούνται πτωτικά.

Προφανώς, το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών αφορά στον τραπεζικό κλάδο (17 από τα 23 εκατ. ευρώ), υπογραμμίζοντας έτσι τη σημασία μιας νέας ΑΜΚ, ειδικά δε τόσο κοντά χρονικά με αυτήν της Πειραιώς. Ακόμα παραπάνω, η Alpha έχει απορροφήσει το 75% του τζίρου του κλάδου της.

Αντίστοιχα, η ταλαιπωρημένη Αττικής προσπαθεί σε μία επιθετική κίνηση, με πρώτο αποδέκτη την περιοχή των 18 λεπτών, προεξοφλώντας κάποια μεταβολή στα προ εβδομάδων αρνητικά νέα της σχετικά με την ενεργοποίηση του νόμου Χαρδούβελη, υποβοηθώντας την ψυχολογία των επενδυτών.

Για τη συνέχεια, έχουμε μπροστά μας αρχικά το επίπεδο των 890 μονάδων, το οποίο να υπενθυμίσουμε χάθηκε αποκλειστικά και μόνο λόγω της εξέλιξης της Alpha Bank, καθώς τόσο οι μη τραπεζικοί τίτλοι της μεγάλης κεφαλαιοποίησης όσο και η μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση δεν φάνηκε να ανησυχούν ιδιαίτερα. Κάτι που επιβεβαιώνεται και από τους υπερπολλαπλάσιους όγκους συναλλαγών που έλαβαν χώρα στον ούτως ή άλλως δεικτοβαρή τίτλο της Alpha (76 εκατ. ευρώ την Παρασκευή).

Κατά τα λοιπά, η ΔΕΗ έχει καλή στήριξη στα τρέχοντα, ο Mytilineos δείχνει στιβαρός λόγω της πολύ μικρής του διόρθωσης τοπικά (στήριξη 14,40), ενώ σε καλό σημείο από τα τρέχοντα έως τα 9.35 είναι η τιμή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Μυτιληναίος

ΔΕΗ

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.