ΓΔ: 827,06 2,04 (0,25 %)

Τζίρος: 49,44 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1955η
Τρίτη, 9 Μαρτίου 2021

ΓΔ: 827,06 2,04 (0,25 %)

Τζίρος: 49,44 εκατ. €   RT

Χρηματιστήριο Αθηνών

Οι κολοσσοί της ελληνικής αγοράς ρυμουλκούν το Χ.Α σε νεότερα υψηλά

Τρίτη 9 Μαρτίου 2021, 00:00
Σε υψηλά 13 μηνών αναρριχήθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση το ελληνικό χρηματιστήριο, κατακτώντας εκ νέου το επίπεδο που είχε απολέσει στο τέλος του περσινού Φεβρουαρίου. Η θετική αυτονόμηση της αγοράς από τα διεθνή χρηματιστήρια καλλιεργεί προσδοκίες, ενώ το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι προσανατολισμένο σε μετοχές μεγάλων εταιρειών με πολύ ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη, ευκρινή μακροπρόθεσμο αναπτυξιακό προσανατολισμό, οι οποίες βρίσκονται σε πολύ ελκυστικές αποτιμήσεις.
Οι κολοσσοί της ελληνικής αγοράς ρυμουλκούν το Χ.Α σε νεότερα υψηλά

Συντήρηση δυνάμεων στο ΧΑ με το βλέμμα σε νέα υψηλά έτους

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021, 17:38
Ο Γενικός Δείκτης συντήρησε τις δυνάμεις του με βλέμμα σε νέα υψηλά έτους, καθώς συνέχισε την ανοδική του προσπάθεια κλείνοντας στις 827,06 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,25%. Χαρακτηριστικό της σημερινής εικόνας είναι ότι δέκα εισηγμένες πέτυχαν νέα υψηλά έτους, έστω ενδοσυνεδριακά, παρά τους σχετικά χαμηλούς όγκους συναλλαγών και το μικρό εύρος διακυμάνσεων της συνεδρίασης.
Συντήρηση δυνάμεων στο ΧΑ με το βλέμμα σε νέα υψηλά έτους

Αυτονόμηση με το βλέμμα στις 1.000 μονάδες για την αγορά της Αθήνας

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021, 09:02
Αν η μεγάλη στιγμή είναι τώρα για να επιχειρήσει το ελληνικό χρηματιστήριο να καλύψει το χαμένο έδαφος, τότε βλέπουμε τις πρώτες ενδείξεις στο ταμπλό με την ανεξαρτητοποίηση του Χ.Α από τις ξένες αγορές. Μεγάλο στοίχημα η ανάκαμψη του τραπεζικού κλάδου που με υπέρβαση των 550 μονάδων θα πυροδοτήσει ανοδική έξαρση στην αγορά, με τον πρώτο στόχο να τίθεται προς τις 900 μονάδες και τη μεγάλη εικόνα να μας δείχνει επίπεδα τιμών άνω των 1000 μονάδων. (Διαγράμματα)
Αυτονόμηση με το βλέμμα στις 1.000 μονάδες για την αγορά της Αθήνας

Πολιορκεί τα υψηλά τριμήνου το Χρηματιστήριο Αθηνών

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021, 17:46
Πέμπτη συνεχόμενη ανοδική εβδομάδα για το ελληνικό Χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει σήμερα στις 825,02 μονάδες με ημερήσια κέρδη 0,95% και εβδομαδιαία 4,12%.Η κίνηση της ελληνικής αγοράς που εξελίσσεται δείχνει ότι διατηρείται άθικτο το ανοδικό momentum, καθώς προσεγγίστηκαν εκ νέου τα προ τριμήνου τοπικά υψηλά των 827,19 μονάδων (κλείσιμο της 7ης Ιανουαρίου) ενώ ο ανοδικός βηματισμός επετεύχθη κόντρα στην πτωτική πορεία των διεθνών αγορών.
Πολιορκεί τα υψηλά τριμήνου το Χρηματιστήριο Αθηνών

Με τράπεζες κόντρα στην παράδοση του Μαρτίου το ΧΑ

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021, 16:58
Οι παραδόσεις είναι για να σπάνε και οι τράπεζες έβαλαν το χέρι τους την εβδομάδα που πέρασε για να μπει το πρώτο λιθαράκι ώστε να κερδηθεί το στοίχημα της αρνητικής παράδοσης του Μαρτίου στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Αν και είναι μόλις η πρώτη εβδομάδα η ενεργοποίηση των επενδυτών στις τραπεζικές αξίες σημαίνει πολύ περισσότερη δράση στην αγορά, την ώρα που ο ΓΔ να κατέγραψε πέμπτη συνεχόμενη ανοδική εβδομάδα έναντι τριών συνεχόμενων πτωτικών του Nasdaq.
Με τράπεζες κόντρα στην παράδοση του Μαρτίου το ΧΑ

Γιατί η ελληνική αγορά μπορεί να είναι η ιδανική επενδυτική επιλογή

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021, 00:00
Παρόλο που ο Γενικός Δείκτης δεν ακολουθεί την παγκόσμια χρηματιστηριακή ευφορία, το ελληνικό χρηματιστήριο συνεχίζει να είναι μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα επενδυτική επιλογή για όποιον πιστεύει ότι οι αγορές παγκοσμίως δεν θα χάσουν τον ανοδικό βηματισμό τους μεσοπρόθεσμα. Αρκεί να εστιάσει κανείς στην επιλογή των μετοχών που θα ενσωματωθούν στο χαρτοφυλάκιο, σε συνδυασμό με το χρόνο τοποθέτησης και παραμονής, σε συνάρτηση με την ποιότητα της κάθε εταιρείας.
Γιατί η ελληνική αγορά μπορεί να είναι η ιδανική επενδυτική επιλογή

Θετική αυτονόμηση για την αγορά της Αθήνας

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021, 17:47
Παρά τη διορθωτική διάθεση που έδειξαν σήμερα οι διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές μετά τη χθεσινή δύσκολη ημέρα στις ΗΠΑ, ο Γενικός Δείκτης κατάφερε έπειτα από οκτώ αλλαγές προσήμου να κατοχυρώσει τελικά θετικό κλείσιμο, σε μία συνεδρίαση που άφησε καλή εικόνα τηρουμένων των αναλογιών λαμβάνοντας ώθηση κυρίως από τις μετοχές του ομίλου Viohalco.
Θετική αυτονόμηση για την αγορά της Αθήνας

Γλίστρησε από τα υψηλά έτους το Χ.Α

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021, 17:38
Με το ανοδικό momentum της ελληνικής αγοράς να παραμένει ισχυρό, ο Γενικός Δείκτης κατάφερε σήμερα να γράψει νέα ενδοσυνεδριακά υψηλά για το 2021 σκαρφαλώνοντας μέχρι τις 827,68 μονάδες, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να κρατήσει τα κέρδη του. Οι πέντε συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις (έως και 1,3% η σημερινή άνοδος) πυροδότησε ρευστοποιήσεις κατοχύρωσης κερδών, με το καμπανάκι της λήξης να βρίσκει την αγορά 0,24% χαμηλότερα στις 815,10 μονάδες εν μέσω αυξημένων συναλλαγών.
Γλίστρησε από τα υψηλά έτους το Χ.Α

Νέα ισχυρή άνοδος στο Χρηματιστήριο με οδηγό τις τράπεζες

Τρίτη 2 Μαρτίου 2021, 17:54
Πέμπτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο συντήρησε το αγοραστικό σήμα που είχε δοθεί στο κλείσιμο της Παρασκευής και είδε τον Γενικό Δείκτη να ολοκληρώνει με ισχυρή άνοδο 1,8%, έχοντας τις τράπεζες επικεφαλής του μίνι ράλι που τον οδήγησε στις 817 μονάδες και ξανά σε θετικό έδαφος για το 2021.
Νέα ισχυρή άνοδος στο Χρηματιστήριο με οδηγό τις τράπεζες

Χρηματιστήριο Αθηνών: Το... τέρας βρυχάται

Τρίτη 2 Μαρτίου 2021, 09:00
Η αγορά έδωσε ανοδική λύση που αναμενόταν και πλέον στη ζώνη των 825-840 μονάδων θα κριθεί το αν θα ξεκινήσει άμεσα το ταξίδι για πάνω από τις 1.000. Σημαντικό είναι ότι το χρηματιστήριο δεν έχει υπερβάλει, κάτι που το καθιστά ακόμα πιο ελκυστικό μέσα στις υπερβολές του εξωτερικού. Το θέμα είναι όμως να μην το θυμόμαστε όταν αυτό δείχνει τα δόντια του, αλλά να βρίσκουμε την ευκαιρία κάθε φορά που διορθώνει να πάρουμε θέσεις σε καλές εταιρείες.
Χρηματιστήριο Αθηνών: Το... τέρας βρυχάται

Επιστροφή πάνω από τις 800 μονάδες για την αγορά της Αθήνας

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021, 17:44
Το χρηματιστήριο συνέχισε τη θετική του κίνηση, καθώς μεσοπρόθεσμα ποτέ δεν έχασε την ανοδική τάση από τις αρχές του Νοεμβρίου, ενώ και βραχυπρόθεσμα πήρε νέο αγοραστικό σήμα με το κλείσιμο της συνεδρίασης της Παρασκευής. Το εύρος διακύμανσης ήταν σημαντικό, καθώς ο Γενικός Δείκτης έφτασε να κερδίζει έως και 2,3% με υψηλό ημέρας τις 810,64 μονάδες για να κλείσει τελικά με κέρδη 1,29% στις 802,60 μονάδες, επίπεδα που είχε να δει από τις αρχές Ιανουαρίου.
Επιστροφή πάνω από τις 800 μονάδες για την αγορά της Αθήνας

Optima Bank: Ο «χειμώνας» φεύγει για το ελληνικό χρηματιστήριο

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021, 16:00
Με την Ελλάδα να βγαίνει σταδιακά από την κρίση του κορονοϊού, η Optima Bank εκτιμά ότι η εταιρική κερδοφορία θα αποκατασταθεί στα προ πανδημίας πριν το επόμενο έτος, ενώ υπογραμμίζει το σημαντικό discount της τάξεως του 30% που εμφανίζουν οι ελληνικές μετοχές έναντι εκείνων της ΕΕ και των Αναδυόμενων Αγορών. Τα top picks της τράπεζας.
Optima Bank: Ο «χειμώνας» φεύγει για το ελληνικό χρηματιστήριο

Άλμα στις 810 μονάδες για το Χ.Α.

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021, 12:33
Με σημαντική άνοδο πάνω από τις 800 μονάδες αντιδρά το ελληνικό χρηματιστήριο στο ξεκίνημα του Μαρτίου. To καλό διεθνές κλίμα μετά και την έγκριση του πακέτου Μπάιντεν από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, επιδρά πολλαπλασιαστικά στην αγορά της Αθήνας που είχε ήδη αυτονομηθεί θετικά το προηγούμενο διάστημα. Στις 810 μονάδες το υψηλό ημέρας, με τις τράπεζες και τα περισσότερα blue chips να κινούνται έντονα ανοδικά.
Άλμα στις 810 μονάδες για το Χ.Α.

Γιατί το ελληνικό Χρηματιστήριο μπορεί να κάνει τη διαφορά

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021, 09:00
Για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα η αγορά της Αθήνας κινήθηκε ανοδικά χωρίς θόρυβο, κόντρα στις πιέσεις των ξένων αγορών. Η τρέχουσα περίοδος συσσώρευσης δίνει τη δυνατότητα σε επενδυτές να χτίσουν θέσεις σε μετοχές με ενδιαφέρον. Τα χαμηλά κόστη δανεισμού και οι προοπτικές ανάπτυξης της οικονομίας διαμορφώνουν ευνοϊκό περιβάλλον. Μένει να δούμε αν η αγορά καταφέρει να καταγράψει νέα υψηλά έτους ώστε να προσελκύσει νέους αγοραστές. (Διαγράμματα).
Γιατί το ελληνικό Χρηματιστήριο μπορεί να κάνει τη διαφορά

Με φόρα προς τις 800 μονάδες αποχαιρετά τον Φεβρουάριο το Χ.Α

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021, 18:08
Το rebalancing στις σταθμίσεις των μετοχών του δείκτη MSCI έφερε αύξηση του τζίρου στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας και του μήνα για το ελληνικό χρηματιστήριο, συμβάλλοντας παράλληλα στην αυτονόμηση της ελληνικής αγοράς από την πτωτική πορεία των ξένων αγορών. Η αγορά της Αθήνας έκλεισε τη συνεδρίαση με κέρδη 0,63% στις 792,38 μονάδες, ολοκληρώνοντας με άνοδο 1,4% την εβδομάδα και με σημαντικά κέρδη 5,73% τον Φεβρουάριο.
Με φόρα προς τις 800 μονάδες αποχαιρετά τον Φεβρουάριο το Χ.Α

Τι επιφυλάσσει ο Μάρτιος στο ελληνικό Χρηματιστήριο

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021, 17:10
Ο Μάρτιος έχει ισχυρή αρνητική παράδοση τα τελευταία 22 χρόνια καθώς εμφανίζει 15 αρνητικά πρόσημα και η μέση μηνιαία απόδοση είναι αρνητική κατά 2,55%. Η ατζέντα του μήνα που ξεκινά προβλέπεται ασφυκτικά γεμάτη καθώς δεν αποκλείεται να εκκινήσουν διαδικασίες αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου και έκδοσης ομολόγων σε σημαντικό αριθμό εταιριών, αναμένεται να δημοσιευτεί ο κύριος όγκος των αποτελεσμάτων αλλά και να αρχίσει σταδιακά να ανοίγει το λιανεμπόριο.
Τι επιφυλάσσει ο Μάρτιος στο ελληνικό Χρηματιστήριο

Ευκαιρία για το Χρηματιστήριο η στροφή των επενδυτών στις μετοχές πραγματικής οικονομίας

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021, 00:00
Η μετακύλιση των χρηματιστηριακών θέσεων από τις μετοχές των εταιρειών τεχνολογίας, σε μετοχές της κυκλικής οικονομίας όπως αποτυπώνεται στη Wall Street, σηματοδοτεί αλλαγή της επενδυτικής τάσης, που αναμένεται να ευνοήσει και το Χρηματιστήριο Αθηνών. Διότι το σύνολο των ελληνικών μετοχών που βρίσκονται στο στόχαστρο των ξένων επενδυτών, ανήκει στο χώρο της ενέργειας, των κατασκευών, των υποδομών, των ακινήτων και της βιομηχανίας.
Ευκαιρία για το Χρηματιστήριο η στροφή των επενδυτών στις μετοχές πραγματικής οικονομίας

Αντίδραση προς τις 790 μονάδες στο Χρηματιστήριο

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021, 17:38
Βάσεις για τις 790 μονάδες έθεσε σήμερα ο Γενικός Δείκτης (κλείσιμο στις 787,43 μονάδες, +1,63%), σε ακόμα μία συνεδρίαση που κινήθηκε μεν με καλό εύρος (778,97 - 788,07) και θετικό πρόσημο, αλλά ξανά χωρίς ιδιαίτερο όγκο. Από τις 25 μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης μόνο 3 έκλεισαν με αρνητικό πρόσημο, με οδηγό την ισχυρή επίδοση του ΟΤΕ (+2,81%) ενόψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του αύριο.
Αντίδραση προς τις 790 μονάδες στο Χρηματιστήριο

Μπαίνουμε, βγαίνουμε ή... μένουμε στο Χρηματιστήριο;

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021, 00:00
Κλασική ερώτηση αλλά δεν υπάρχει μεγαλύτερη πλάνη, από το να περιμένει κανείς συγκεκριμένη απάντηση. Τα δεδομένα, όμως, παραμένουν συντριπτικά υπέρ του θετικού σεναρίου καθώς η αδιάλειπτη παροχή φτηνής ρευστότητας από τις κεντρικές τράπεζες και τα χαμηλά επιτόκια σύντομα θα ακολουθηθούν από γιγαντιαία πακέτα επενδύσεων σε υποδομές, πληροφορική, ενέργεια κ.α, καθώς και μέτρα στήριξης τα οποία θα αποτελέσουν τη μελλοντική καύσιμη ύλη. Οι κλάδοι και οι εταιρείες που θα ωφεληθούν στην Ελλάδα.
Μπαίνουμε, βγαίνουμε ή... μένουμε στο Χρηματιστήριο;

Η Aegean «απογειώθηκε», το Χρηματιστήριο καθηλώθηκε

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021, 17:50
Υψηλή μεταβλητότητα, χαμηλός τζίρος και διασπορά ενδιαφέροντος σε επιμέρους μετοχές εξακολουθούν να χαρακτηρίζουν τις τελευταίες συνεδριάσεις στην αγορά της Αθήνας που παρακολουθεί σχετικά «απομονωμένη» τις χρηματιστηριακές κινήσεις των μεγάλων αγορών. Αδύναμη προσπάθεια υπέρβασης των 785 μονάδων, οδήγησε τελικά σε οριακά κέρδη τον Γενικό Δείκτη (+0,17% στις 774,8 μονάδες), με τη μετοχή της Aegean Airlines να κλέβει την παράσταση.
Η Aegean «απογειώθηκε», το Χρηματιστήριο καθηλώθηκε