Το αποτέλεσμα δείχνει ότι η Ελλάδα έχει ήδη πάρει το δρόμο της

Το αποτέλεσμα δείχνει ότι η Ελλάδα έχει ήδη πάρει το δρόμο της

Του Απόστολου Σκουμπούρη

Σύσσωμη η αγορά χαιρετίζει το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών στην Ελλάδα, εκφράζοντας την άποψη ότι αυτό θα επιδράσει εξαιρετικά θετικά – και μάλιστα άμεσα – στην οικονομία και το χρηματιστήριο που είναι ο «καθρέφτης» των πολιτικοοικονομικών εξελίξεων.

Όλοι οι παράγοντες της αγοράς που συνομίλησε το Liberal εκφράζουν την άποψη ότι αυτό το αποτέλεσμα – που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης – θα ξυπνήσει όλα τα αντανακλαστικά της οικονομίας, των επενδύσεων και του χρηματιστηρίου.

Παράλληλα, σημειώνουν ότι μετά την εύλογη προκήρυξη εκλογών και την επιτάχυνση των εξελίξεων, η Ελλάδα μπαίνει νομοτελειακά σ' ένα δρόμο ουσιαστικής αλλαγής, κάτι που αναμένεται να καθρεφτιστεί και στην πορεία του χρηματιστηρίου.

Ηλίας Ζαχαράκης – Fast Finance ΑΕΠΕΥ

Ο διευθύνων σύμβουλος της Fast Finance ΑΕΠΕΥ Ηλίας Ζαχαράκης τονίζει πως «αναμφισβήτητα πρόκειται για μια μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας. Η αγορά θα αντιδράσει άμεσα θετικά σ' αυτή την εξέλιξη, καθώς πρόκειται για ένα καθαρό αποτέλεσμα που δεν επιδέχεται αμφισβητήσεις. Κατά τη γνώμη μου, το χρηματιστήριο θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στο χθεσινό αποτέλεσμα των εκλογών, προεξοφλώντας και τις περαιτέρω εξελίξεις.

Εφόσον μάλιστα το χθεσινό αποτέλεσμα έφερε την προκήρυξη εκλογών, τότε θα υπάρξει εκρηκτική κίνηση από το χρηματιστήριο, δεδομένου ότι μετά από μια τέτοια διαφορά, είναι σαφές ότι πάμε σε αλλαγές πολιτικών, με ό,τι θα συνεπάγεται αυτό για την αγορά, την οικονομία, τις επιχειρήσεις και το χρηματιστήριο».

Αριστοτέλης Νινιός – Euroxx Χρηματιστηριακή

Ο διευθύνων σύμβουλος της Euroxx Χρηματιστηριακή Αριστοτέλης Νινιός σημειώνει πως «είναι ένα αποτέλεσμα που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης, κάτι που ήταν και το κυρίαρχο ζητούμενο από την αγορά. Θεωρώ πολύ σημαντικό στοιχείο το ότι καταγράφηκε εξαιρετικά μεγάλη διαφορά μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, νομοτελειακά και εύλογα, επιταχύνθηκαν οι εξελίξεις. Για την αγορά είναι ξεκάθαρα θετικό αποτέλεσμα και αυτό θα φανεί άμεσα κατά τη γνώμη μου. Δεν είναι τυχαίο ότι η αγορά τελευταία είχε… κάτσει και συσσώρευσε σ' ένα στενό εύρος διακύμανσης, περιμένοντας αυτό το αποτέλεσμα. Τώρα, μετά και την επιτάχυνση εξελίξεων με την προκήρυξη εκλογών, η ανταπόκριση της χρηματιστηριακής αγοράς θα είναι ακόμη πιο δυναμική».

Τάκης Ζαμάνης – Beta Χρηματιστηριακή

Ο πιστοποιημένος διαχειριστής χαρτοφυλακίου και επί χρόνια στέλεχος της Beta Χρηματιστηριακή Τάκης Ζαμάνης, κάνει λόγο για «ένα απολύτως ξεκάθαρο αποτέλεσμα που δρομολογεί καταστάσεις, οι οποίες ήδη έχουν πάρει το δρόμο τους. Η Ελλάδα δείχνει προς τα που θα κινηθεί τους επόμενους μήνες, είναι απολύτως ξεκάθαρο αυτό. Το χρηματιστήριο, είμαι σίγουρος ότι θα κρίνει θετικά το αποτέλεσμα, δεδομένου ότι η Νέα Δημοκρατία είναι πολύ πιο κοντά στις επενδύσεις, την επιχειρηματικότητα και το χρηματιστήριο.

Η Ν.Δ. έχει πιο ξεκάθαρη και σαφή άποψη για την οικονομία και την επιχειρηματικότητα, ενώ εμπνέει μεγαλύτερη ασφάλεια στους επενδυτές. Κατά τη γνώμη μου, εύλογα ο κ. Τσίπρας προκήρυξε άμεσα εκλογές, καθώς αν αυτές καθυστερούσαν, τότε η φθορά θα ήταν πολύ μεγαλύτερη. Η χώρα έχει μπει σε τροχιά αλλαγής».

Αλέξανδρος Μωραϊτάκης – Nuntius Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ

Ο ιδρυτής και πρόεδρος της Nuntius Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ Αλέξανδρος Μωραϊτάκης που έχει διατελέσει επί σειρά ετών πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ, τονίζει στο Liberal πως «είναι ένα καθαρό αποτέλεσμα που λύνει τα χέρια και επισπεύδει τις εξελίξεις για την επόμενη ημέρα. Η αγορά, όπως ξέρετε, θέλει καθαρές λύσεις, ξεκάθαρους κανόνες, ενώ σε καμιά περίπτωση δεν μπορούσε να αντέξει πολύμηνη προεκλογική περίοδο. Ήταν ένα αποτέλεσμα ξεκάθαρο, χωρίς πολλές αναγνώσεις, και εύλογα “επέβαλε” εξελίξεις»…