Χωρίς τέλος το sell-off στα κρυπτονομίσματα – Κοντά στα $4.000 το bitcoin

Χωρίς τέλος το sell-off στα κρυπτονομίσματα – Κοντά στα $4.000 το bitcoin

Νέα αναταραχή επικράτησε σήμερα στην αγορά κρυπτονομισμάτων, καθώς τα περισσότερα μεγάλα κρυπτονομίσματα συνεχίζουν μια πορεία απωλειών που έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην νεοσύστατη αυτή αγορά, την ώρα μάλιστα που οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ πραγματοποιούν έρευνες για απάτη που αφορά την τιμή του bitcoin.

Ειδικότερα, το bitcoin υποχώρησε κατά 13% στα $4.051, καταγράφοντας εβδομαδιαίες απώλειες που ξεπερνούν το 25%. Σημειώνεται πως ένα χρόνο πριν βρισκόταν στα 20.000 δολάρια.

Η «βουτιά» αυτή οδήγησε σε sell οff και άλλα κρυπτονομίσματα όπως το Ether, το Litecoin και το XRP, τα οποία σημείωσαν απώλειες που έφτασαν το 17%.

Μετά από μήνες σχετικής σταθερότητας, οι «ταύροι» των κρυπτονομισμάτων βλέπουν να εξελίσσεται μπροστά τους μια ξαφνική πτώση, η οποία έχει επηρεαστεί και από τις συνεχείς αξιολογήσεις των ρυθμιστικών Αρχών.

Τα κρυπτονομίσματα έχουν πλέον χάσει σχεδόν 700 δισεκατομμύρια δολάρια της αξίας τους. Μάλιστα, η διαπραγμάτευση στις αγορές των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης, όπου οι επενδυτές μπορούν να ποντάρουν εναντίον του bitcoin, έχει αυξηθεί κατακόρυφα.

Έρευνες για χειραγώγηση της αγοράς

Την ώρα που το bitcoin κατρακυλά, οι αμερικάνικες Αρχές προχωρούν τις έρευνές τους ως προς το κατά πόσο το ράλι-ρεκόρ που πραγματοποίησε πέρσι το κρυπτονόμισμα ήταν αποτέλεσμα κινήσεων χειραγώγησης της αγοράς.

Συγκεκριμένα, το Bloomberg ανέφερε ότι το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης διερευνά το κατά πόσο ένα άλλο κρυπτονόμισμα, το tether, χρησιμοποιήθηκε από την πλατφόρμα του Bitfinex για να «φουσκώσει» την τιμή του bitcoin.