Χωρίς φρένα το bitcoin: Ξεπέρασε και τα 16.000 δολάρια

Χωρίς φρένα το bitcoin: Ξεπέρασε και τα 16.000 δολάρια

Από ρεκόρ σε ρεκόρ συνεχίζει να κινείται το διάσημο κρυπτονόμισμα, που ξεπέρασε και τα 16.000 δολάρια λίγες ώρες μόνο αφότου είχε σπάσει και το φράγμα των 14.000 αλλά και των 15.000 την ίδια ημέρα.

Μάλιστα, η εκρηκτική πορεία του bitcoin συνεχίζεται περαιτέρω, με την τιμή του να διαπραγματεύεται περίπου στα 16.430 δολάρια, σύμφωνα με την πλατφόρμα ψηφιακών νομισμάτων coinbase.

Επιπλέον, η συνολική αξία του κρυπτονομίσματος έχει ξεπεράσει τα 256 δισ. δολάρια, από τα 192 δισ. δολάρια που ήταν τη Δευτέρα, πράγμα που σημαίνει ότι θα συγκαταλεγόταν μεταξύ των 20 μεγαλύτερων μετοχών του S&P 500.

Μόλις την Τετάρτη το bitcoin είχε σπάσει το φράγμα των 12.000 δολαρίων, ανακτώντας άμεσα τις απώλειες που είχε από την πτώση 20% της περασμένης εβδομάδας. 

Σημειώνεται ότι το ψηφιακό νόμισμα είχε ξεκινήσει το έτος κάτω από 1.000 δολάρια, με τα κέρδη του να επιταχύνονται σταδιακά καθώς αυξανόταν βαθμιαία το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Όπως μετέδωσε το cnbc.com, η Cboe Global Markets του Σικάγο, έχει προγραμματίσει να λανσάρει futures του bitcoin την Κυριακή, ενώ το μεγαλύτερο χρηματιστήριο παραγώγων παγκοσμίως, CME, θα λανσάρει και αυτό τα δικά του την επόμενη εβδομάδα.

Τα futures αυτά από δύο αξιόπιστα χρηματιστήρια σηματοδοτούν ακόμα ένα βήμα ώστε να καθιερωθεί το κρυπτονόμισμα ως μια κοινά αποδεκτή και αναγνωρισμένη κατηγορία asset και να προσελκύσει ακόμα μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον.