«Χλιαρή» άνοδος για τις ευρωαγορές, εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ

«Χλιαρή» άνοδος για τις ευρωαγορές, εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ

Προσεκτικές κινήσεις και μικρή άνοδος χαρακτηρίζουν το άνοιγμα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων την Τρίτη καθώς οι επενδυτές τηρούν επιφυλακτική στάση ενόψει της ανακοίνωσης των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ αργότερα μέσα στην εβδομάδα.  

Σε αυτό το κλίμα ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,4% κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, με τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου ωστόσο να καταγράφουν απώλειες 0,7%. Στη Φρανκφούρτη ο DAX καταγράφει άνοδο 0,7%, ενώ και ο βρετανικός FTSE κερδίζει 0,5%. Ο γαλλικός CAC βρίσκεται στο 1,01% ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB κερδίζει 1,10%.

Οι επενδυτές αναμένουν σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από την ΕΚΤ καθώς και ενίσχυση της ανάπτυξης στις ΗΠΑ, απόρροια της αύξησης των νέων θέσεων εργασίας που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Εργασίας. Ωστόσο, τα βλέμματα παραμένουν στραμμένα στα στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή του Ιανουαρίου, τα οποία το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ θα δημοσιεύσει την Πέμπτη.

Σύμφωνα με αναλυτές, τα στοιχεία για τον πληθωρισμό αναμένεται να δείξουν ότι οι τιμές αυξήθηκαν κατά 0,4% τον Ιανουάριο, σημειώνοντας άνοδο 7,2% σε ετήσια βάση. 

Στο μεταξύ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των αμερικανικών χρηματιστηριακών δεικτών αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια των προκαταρκτικών διαπραγματεύσεων την Τρίτη, ενώ οι μετοχές στα ασιατικά χρηματιστήρια παρουσίασαν μικτή εικόνα στις συναλλαγές της Τρίτης, καθώς οι κινεζικές αγορές οδήγησαν σε απώλειες και σε περιφερειακό επίπεδο.