Χαμηλότερα τα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια μετά από το ράλι 5 ημερών

Χαμηλότερα τα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια μετά από το ράλι 5 ημερών

Οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται χαμηλότερα σήμερα, κατοχυρώνοντας κέρδη των τελευταίων ημερών, καθώς η αναμονή για την ταυτότητα του επόμενου προέδρου των ΗΠΑ συνεχίζεται.

Στις 1330, το συμβόλαιο του DAX στη Γερμανία βρισκόταν 0,67% χαμηλότερα, το συμβόλαιο του CAC 40 στη Γαλλία στο - 0,77% και το συμβόλαιο του FTSE 100 στο Ηνωμένο Βασίλειο στο -0,2%.

Οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές έκλεισαν υψηλότερα την Πέμπτη, για πέμπτη συνεχή ημέρα, η μεγαλύτερη άνοδο από τον Απρίλιο. Ο Dax κέρδισε 2%, ο CAC 40 έκλεισε στο +1,2% και ο FTSE 100 0,4% υψηλότερα, επηρεασμένα από το ράλι στις ΗΠΑ και από τα νέα νομισματικά κίνητρα από την Τράπεζα της Αγγλίας.

Οι επενδυτές εκτιμούν ότι ο Μπάιντεν θα νικήσει τον Τραμπ στο αγώνα για την προεδρία, αλλά με τους Ρεπουμπλικάνους να διατηρήσουν τον έλεγχο της Γερουσίας, επιτρέποντάς τους να μπλοκάρουν τα σχέδια για μεγαλύτερες δαπάνες σε έργα υποδομών και αυξήσεις σους φόρους στις εταιρείες.

«Εν ολίγοις, το Κογκρέσο θα παραμείνει πιθανότατα διχασμένο για δύο ακόμη χρόνια», ανέφεραν οι αναλυτές της ING, σε μια ανάλυση. «Αυτό ισοδυναμεί με μεγάλη αβεβαιότητα για μια ουσιαστική βραχυπρόθεσμη δημοσιονομική στήριξη».

Το σημαντικό οικονομικό στοιχείο της ημέρας είναι τα δεδομένα για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ, με τον αριθμό των νέων θέσεων εργασίας –πλην αγροτικού τομέα- για τον Οκτώβριο, να δείχνει περαιτέρω επιβράδυνση στην ανάκαμψη της αγοράς εργασίας.

Το πετρέλαιο πέφτει σήμερα, πιεσμένο από ενδείξεις υπερπαραγωγής εντός του ΟΠΕΚ και από τις πιο επιθετικές εκπτώσεις από τη Σαουδική Αραβία στην Ασία.

Το συμβόλαιο του αργού διαπραγματεύεται χαμηλότερα κατά 2,2%, στα 37,94 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent σημειώνει πτώση 2,1% στα 40,07 δολάρια.

Αποποίηση Ευθύνης

Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.