Βυθίζεται η Wall - Απώλειες 950 μονάδων για τον Dow Jones

Βυθίζεται η Wall - Απώλειες 950 μονάδων για τον Dow Jones

Η αστάθεια των προηγούμενων ημερών συνεχίστηκε και την Πέμπτη στην Wall Street, με τους κυριότερους δείκτες να καταγράφουν εκ νέου σημαντικές απώλειες, καθώς η ανησυχία σχετικά με την εξάπλωση και τις οικονομικές επιπτώσεις από την επιδημία του κορονοϊού εντείνεται μεταξύ των επενδυτών παρά τις κινήσεις της Fed. Απώλειες 950 μονάδων για τον Dow Jones, πτώση άνω του 3% για S&P και Nasdaq.

Πιο αναλυτικά, οι έντονες διακυμάνσεις στους αμερικανικούς δείκτες  συνεχίστηκαν με αμείωτη ένταση και την Πέμπτη, καθώς μετά την άνοδο σχεδόν 1.200 μονάδων που σημειώθηκε κατά την συνεδρίαση της Τετάρτης, η συνεχιζόμενη ανησυχία των επενδυτικών κύκλων σχετικά με τις επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία και ανάπτυξη φέρνει εκ νέου τον δείκτη Dow Jones κοντά στα επίπεδα των 26.000 μονάδων.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 26.152,65 μονάδες με πτώση 3,46%. Ισχυρές απώλειες της τάξης του 3,39% σημείωσε ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 που βρίσκεται στις 3.023,97 μονάδες, όπως και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq που βρίσκεται στις 8.738,59 μονάδες με πτώση 3,10%.

Στο μέτωπο του κορονοϊού, οι θάνατοι σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν πλέον ανέλθει στους 3.300, ενώ τα κρούσματα ανέρχονται σε 96.000. Αν και η επιδημία του κορονοϊού δείχνει τα επιβραδύνεται στην Κίνα από την οποία και έχει εξαπλωθεί σε δεκάδες κράτη ανά τον κόσμο, εντούτοις η αύξηση των κρουσμάτων στις υπόλοιπες χώρες έχει προκαλέσει την λήψη άμεσων μέτρων από τις κυβερνήσεις.

Αναλυτικότερα, μετά και τον 11ο επιβεβαιωμένο θάνατο από τον κορονοϊό στις ΗΠΑ, ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια (όπου έχει καταγραφεί η πλειοψηφία των θανάτων) κήρυξε ολόκληρη την πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, σε μία προσπάθεια να μειωθεί η εξάπλωση του ιού. Παράλληλα, η γειτονική Ιταλία αποφάσισε την επέκταση του μέτρου του κλεισίματος όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στις περιοχές που πλήττονται σοβαρότερα από την επιδημία, ενώ την Τετάρτη αποφασίστηκε πως όλες οι αθλητικές αναμετρήσεις εκτός της «κόκκινης ζώνης» θα διεξαχθούν χωρίς την παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες.