«Βουτιά» στη Wall Street εξαιτίας των ομολόγων - Πάνω από 500 μονάδες χάνει ο Dow

«Βουτιά» στη Wall Street εξαιτίας των ομολόγων - Πάνω από 500 μονάδες χάνει ο Dow

Με σημαντικές απώλειες συνεχίζουν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street παρά το γεγονός ότι κινούνταν σε θετικό έδαφος.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται και σήμερα η αγορά ομολόγων με το δεκαετές αμερικάνικο ομόλογο να φλερτάρει με το 3%.

Όπως εξηγούν οι αναλυτές, οι συνεχείς αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed αυξάνουν το κόστος δανεισμού για τις εταιρείες και μειώνουν τα κέρδη τους, γεγονός που απωθεί τους επενδυτές από τις χρηματαγορές και τους ωθεί στην αγορά ομολόγων.

Μπορεί τις τελευταίες ώρες μετά το κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης να ανακοίνωσαν αποτελέσματα έξι από τις τριάντα εταιρείες που διαπραγματεύονται στον Dow Jones, στα ταμπλό όμως πρωταγωνίστριες είναι οι μετοχές των εταιριών που ή ήδη έχουν ανακοινώσει εδώ και μέρες ή δεν το έχουν κάνει ακόμα.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 532,47 μονάδες ή 2,17% και κινείται στις 23.921 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 150,89 μονάδες ή 2,11% και βρίσκεται στις 6.977 μονάδες. Ο S&P 500 υποχωρεί κατά 45,67 μονάδες ή 1,70% και κινείται στις 2.654 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, οι τιμές των κατοικιών βρέθηκαν σε υψηλό σχεδόν τεσσάρων ετών σύμφωνα με τον εθνικό δείκτη S&P/Case-Shiller που κατά το εποχικά προσαρμοσμένο μέγεθος κατέγραψε άνοδο κατά 0,5%. Σύμφωνα με τα στοιχεία καταγράφηκε αύξηση κατά 6,3% από τον περσινό Φεβρουάριο.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Coca Cola υποχωρεί κατά 0,52% με την εταιρεία να ανακοινώνει κέρδη που ξεπέρασαν ελαφρώς τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε σχετικές δημοσκοπήσεις.

Παράλληλα, η μετοχή της 3Μ χάνει 4,42% καθώς παρά το γεγονός ότι η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη που «συμφωνούσαν» με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, υποβάθμισε τις προβλέψεις της για τα κέρδη για όλο το έτος.

Νωρίτερα, με μικρά κέρδη έκλεισε τις σημερινές συναλλαγές η πλειοψηφία των ασιατικών αγορών μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης της Κίνας πως θα προχωρήσει σε βαθύτερες μεταρρυθμίσεις στην οικονομία της χώρας.