«Βουτιά» στη Wall, 500 μονάδες έχασε ο Dow Jones

«Βουτιά» στη Wall, 500 μονάδες έχασε ο Dow Jones

Σημαντικές απώλειες κατέγραψαν οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας με τους επενδυτές να εμφανίζονται ανήσυχοι με το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown καθώς τα κρούσματα αυξάνονται με δραματικούς ρυθμούς το τελευταίο διάστημα. 

Παράλληλα, επενδυτές και αναλυτές παρακολουθούν μια σειρά εταιρικών νέων με κυρίαρχη την είδηση ενός σκανδάλου ξεπλύματος χρήματος με εμπλεκόμενες -σύμφωνα με δημοσιεύματα- τις τράπεζες HSBC και της Standard Chartered. 

Τα σχετικά δημοσιεύματα στο BuzzFeed και σε άλλα μέσα ενημέρωσης βασίζονται σε διαρροή αναφορών ύποπτης δραστηριότητας (SARs) που είχαν υποβάλλει οι τράπεζες και άλλες εταιρείες του χρηματοπιστωτικού τομέα στο Financial Crimes Enforcement Network (FinCen) του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.

Στη λήξη της συνεδρίασης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε απώλειες 509 μονάδων ή 1,84% και διαμορφώθηκε στις 27.147 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 κατέγραψε πτώση 1,16%, υποχωρώντας στις 3.281 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έχασε 0,13 και έκλεισε στις 10.778 μονάδς. 

Dow Jones και S&P 500 κατέγραψαν το πρώτο τετραήμερο απωλειών από τον Φεβρουάριο. 

Ο αριθμός των νεκρών από κορονοϊό στις ΗΠΑ πλησιάζει σήμερα τις 200.000, αριθμός διπλάσιος σε σχέση με την Ινδία, τη δεύτερη πλέον πληγείσα χώρα από την πανδημία σε αριθμό κρουσμάτων.

Κατά μέσο όρο στις ΗΠΑ περίπου 800 άνθρωποι χάνουν τη ζωής τους λόγω της covid-19 κάθε εβδομάδα, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters.

Πρόκειται για μείωση σε σχέση με τους 2.806 θανάτους που καταγράφηκαν στις 15 Απριλίου.

Την ίδια ώρα, κίνδυνος για περίπου 50.000 νέα κρούσματα ημερησίως στη Μεγάλη Βρετανία αν συνεχιστεί η εξάπλωση του ιού με αυτόν τον ρυθμό. Αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα ο αριθμός των θανάτων θα αυξάνεται γεωμετρικά, προειδοποιούν οι επιστήμονες, μεταδίδει το Reuters.

Σε άλλα εταιρικά νέα, η μετοχή της Nicola Corp χάνει 16,82% μετά την αποχώρησή του ιδρυτή της Trevor Milton.

Νωρίτερα, τη χειρότερη ημέρα των τελευταίων μηνών βίωσαν σήμερα οι διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές με τους ευρωπαϊκούς δείκτες να καταγράφουν πτώση έως και 4,37%, με φόντο αφενός το μεγάλο τραπεζικό σκάνδαλο με το ξέπλυμα χρήματος που εμπλέκονται μεγάλες και ιστορικές τράπεζες, αφετέρου υπό το φόβο νέων γενικευμένων lockdowns, μετά την κλιμάκωση των κρουσμάτων αλλά και των θανάτων από τον Covid-19.