«Βουτιά» και πάλι στην Wall - Απώλειες 1.600 μονάδων για τον Dow

«Βουτιά» και πάλι στην Wall - Απώλειες 1.600 μονάδων για τον Dow

Απώλειες καταγράφουν οι δείκτες της Wall Street καθώς οι επενδυτές δεν έχουν ακόμη πειστεί για τις προθέσεις της κυβέρνησης Τραμπ να ετοιμάσει ένα φιλόδοξο πακέτο δημοσιονομικής τόνωσης για την καταπολέμηση των επιπτώσεων της επιδημίας του κορονοϊού.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Dow Jones υποχωρεί 1600 μονάδες ή 6,41% στις 23.415 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 5,53% χαμηλότερα στις 7.881 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 5,6% στις 2.717 μονάδες. 

Οι μετοχές έχουν έρθει πάνω κάτω αυτή την εβδομάδα, μιας και από τη μία σημείωσαν τις μεγαλύτερες απώλειες από την οικονομική κρίση του 2008 και από την άλλη επήλθε το μεγαλύτερο ράλι εδώ και 15 μήνες. Οι απώλειες διευρύνονται σήμερα, ακόμη και αφότου η ΕΚΤ έδειξε πως μπορεί να ενεργήσει ακόμα και αυτή την εβδομάδα, ενώ η Τράπεζα της Αγγλίας μείωσε τα επιτόκια και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ υποσχέθηκε να κάνει "ό, τι είναι απαραίτητο" για την ενίσχυση της οικονομίας.

Την Τρίτη η Wall έκλεισε με άνοδο πάνω από 4%, μετά από αντίδραση στο τέλος της συνεδρίασης εν μέσω προσδοκιών ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα προχωρήσει σε ισχυρά μέτρα τόνωσης.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ συναντήθηκε χθες με Ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές και όπως αναφέρει το CNBC, η μείωση του φόρου μισθωτών υπηρεσιών σε μηδενικά επίπεδα. Ωστόσο, ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί μέτρα.

Την ίδια στιγμή, οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν μαζί με τις αποδόσεις των ομολόγων. Το αργό στις ΗΠΑ υποχώρησε περισσότερο από 3% στα 33,25 δολάρια το βαρέλι. Εν τω μεταξύ, η απόδοση των 10ετών διαπραγματεύθηκαν στο 0,7%.