«Βουτιά» για το πετρέλαιο, στον χρυσό στρέφονται οι επενδυτές

«Βουτιά» για το πετρέλαιο, στον χρυσό στρέφονται οι επενδυτές

Σε ελεύθερη πτώση υποχρεώθηκε το πετρέλαιο από την ώρα που το Brexit πήρε προβάδισμα στο βρετανικό δημοψήφισμα, με αποτέλεσμα το αργό τύπου Brent να φτάσει να υποχωρεί έως και 6,6% στις ασιατικές συναλλαγές στα 47,54 δολάρια το βαρέλι.

Αυτή την ώρα το αργό πετρέλαιο WTI χάνει 2,18 δολάρια ή 4,29% και συναλλάσσεται στα 47,96 δολάρια ανά βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Οι αδύναμες προοπτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά την απόφαση των Βρετανών να αποχωρήσουν και ο φόβος μίας νέας παγκόσμιας ύφεσης επιφέρει πλήγμα στο πετρέλαιο.

Η παγκόσμια αβεβαιότητα οδηγεί τους επενδυτές σε ασφαλή καταφύγια και ο χρυσός δεν θα μπορούσε παρά να δεχτεί σημαντική ώθηση, καταγράφοντας το πρωί υψηλό τριών ετών και κέρδη έως 8,2% στα 1.358,2 δολάρια η ουγγιά.

Αυτή την ώρα το πολύτιμο μέταλλο ενισχύεται κατά 57,80 δολάρια ή 4,53 % στα 1.320,50 δολάρια ανά ουγγιά.

Αναλυτές σημειώνουν ότι ο χρυσός είναι ο... πραγματικός νικητής του βρετανικού δημοψηφίσματος, μετά τις έντονες πτωτικές πιέσεις που δέχτηκε τις τελευταίες ημέρες, καθώς οι επενδυτές επιδιώκουν να προστατευτούν από τις αναμενόμενες αναταράξεις στις αγορές.