Βουτιά 8% για το αργό εν αναμονή του OPEC+

Βουτιά 8% για το αργό εν αναμονή του OPEC+

Με σημαντικές απώλειες ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές του τα συμβόλαια του πετρελαίου, έπειτα από τα ισχυρά κέρδη των τελευταίων συνεδριάσεων, στη σκιά της μετάθεσης της τηλεδιάσκεψη του OPEC+ την Πέμπτη καθώς διατηρούνται οι εντάσεις μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ρωσίας.

Συγκεκριμένα, το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού WTI παραδόσεως Μαΐου υποχώρησε κατά 8% ή 2,26 δολάρια και είδε την τιμή του να κλείνει στα 26,08 δολάρια ανά βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Σημαντικές πιέσεις δέχθηκε και το ευρωπαϊκό Brent, με το δικό του πλέον ενεργό συμβόλαιο παραδόσεως Ιουνίου να υποχωρεί κατά 3,1% ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές στα 33,05 δολάρε το βαρέλι στο ICE του Λονδίνου.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η Fitch προειδοποίησε πως η τιμή του αργού θα φτάσει σε μονοψήφιο αριθμό αν δεν καταφέρουν τα μέλη του OPEC+ να καταλήξουν σε μια συμφωνία σχετικά για την παραγωγή του.

Ο OPEC+ αναμένεται να συνεδριάσει την Πέμπτη – αν και αρχικά η συνάντηση είχε οριστεί για σήμερα Δευτέρα - σε μια προσπάθεια να συμφωνήσει για περικοπές στην παραγωγή. Η προηγούμενη συμφωνία του OPEC + - έληξε τον Μάρτιο μετά την αποτυχία της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας να καταλήξουν σε νέα συμφωνία.