Βουτιά 7% για το Bitcoin - Κάτω από τα 45.000 δολάρια

Βουτιά 7% για το Bitcoin - Κάτω από τα 45.000 δολάρια

Με υψηλή μεταβλητότητα, αυξημένους όγκους συναλλαγών και τους πωλητές στο προσκήνιο, ξεκίνησε η εβδομάδα για την αγορά των κρυπτονομισμάτων, ενώ η ναυαρχίδα της το bitcoin σημειώνει ισχυρές απώλειες της τάξης του 7%, εν μέσω του παγκόσμιου sell off στα περισσότερα assets που δείχνει να έχει πυροδοτήσει η κατάρρευση της μετοχής του γίγαντα της αγοράς ακινήτων της Κίνας Evergrande.

Ειδικότερα, το bitcoin αφότου απέτυχε να διασπάσει την αντίσταση των 48.500 δολαρίων, πλέον εμφανίζει απώλειες που ξεπέρασαν και το 7% με την ισοτιμία του να διαμορφώνεται στα 44.893 δολάρια, σύμφωνα με το coindesk.

Παρόμοια πορεία ακολουθεί και το δεύτερο μεγαλύτερο σε κεφαλαιοποίηση κρυπτονόμισμα, το Ethereum, ενώ ακόμα μεγαλύτερες είναι οι πιέσεις στα υπόλοιπα ψηφιακά νομίσματα, πολλά εκ των οποίων πραγματοποιούν βουτιές άνω του 10%.

Ειδικότερα, το Ethereum κινείται στα 3.127 δολάρια και κινείται κοντά στο χαμηλό ημέρας του με πτώση σχεδόν 8.5%.

Στις υπόλοιπες ψηφιακές ισοτιμίες, το Cardano σημειώνει απώλειες άνω του 10% με την τιμή του στα 2,12 δολάρια, το XRP πραγματοποιεί βουτιά άνω του 11% με την τιμή του στα 0,955 δολάρια, το Dogecoin υποχωρεί στα 0,216 δολάρια με -9.63%, όπως και το Stellar που χάνει 10,3% υποχωρώντας στα 0,289 δολάρια.

Πέραν των κλυδωνισμών που έχει προκαλέσει στις παγκόσμιες αγορές η υπόθεση Evergrande, επιπλέον πιέσεις στην αγορά των κρυπτονομισμάτων ασκεί η φημολογία ότι η Fed στην επικείμενη συνεδρίασή της, που ξεκινά αύριο, ενδέχεται να χαρακτηρίσει τα stablecoins ως κίνδυνο για το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Παράλληλα, περισσότερα από 60 ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων στη Νότια Κορέα ενημέρωσαν τους πελάτες τους για μερική ή πλήρη διακοπή συναλλαγών μία εβδομάδα πριν από την έναρξη ισχύος νέων ρυθμιστικών κανονισμών, καθώς για να συνεχίσουν τη λειτουργία τους θα πρέπει να εγγραφούν στην αρμόδια μονάδα χρηματοοικονομικών πληροφοριών παρέχοντας πιστοποιητικό ασφαλείας από την υπηρεσία ασφάλειας διαδικτύου.