Βουτιά 10% για το Bitcoin

Βουτιά 10% για το Bitcoin

Ισχυρές απώλειες σημειώνει σήμερα η τιμή του Bitcoin, που συνεχίζει ακόμα μία ημέρα να απομακρύνεται από τα ιστορικά υψηλά επίπεδα των 42.000 δολαρίων, καθώς εγείρονται φόβοι ότι η νέα κυβέρνηση Μπάιντεν στις ΗΠΑ θα επιδιώξει να θέσει ρυθμιστικό πλαίσιο στην αγορά των κρυπτονομισμάτων.

Ειδικότερα, η ναυαρχίδα των ηλεκτρονικών νομισμάτων βλέπει την τιμή της να καταγράφει πτώση άνω του 9% και να υποχωρεί στα 31.624 δολάρια, σύμφωνα με το coindesk, ενώ στο χαμηλό ημέρας είχε βρεθεί να υποχωρεί έως και τα 31.006 δολάρια με τις απώλειες του να έχουν ξεπεράσει το 10%.

Παράλληλα, οι πιέσεις που δέχεται το Bitcoin συμπαρασύρουν και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα, με το Ethereum να σημειώνει απώλειες 6,6% και να κινείται στα 1.222 δολάρια, το Stellar να υποχωρεί κατά 5,3% στα 0,27 δολάρια, όπως και το Ripple του οποίου η τιμή χάνει 3,5% και βρίσκεται στα 0,277 δολάρια.

Οι απώλειες του Bitcoin έρχονται εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών ότι αποτελεί μία από τις πολλές φούσκες των χρηματοοικονομικών αγορών, ενώ στο αρνητικό κλίμα της ημέρας συμβάλλουν περαιτέρω οι φόβοι πως η κυβέρνηση Μπάιντεν θα επιχειρήσει να ρυθμίσει την αγορά των κρυπτονομισμάτων, όπως εκτιμούν traders σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Στην τοποθέτησή της άλλωστε, την Τρίτη στη Γερουσία, η υποψήφια νέα ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, είχε εκφράσει τις ανησυχίες της ότι τα κρυπτονομίσματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση παράνομων δραστηριοτήτων.

«Νομίζω ότι πολλά χρησιμοποιούνται, τουλάχιστον με την έννοια των συναλλαγών, κυρίως για παράνομες χρηματοδοτήσεις», είχε αναφέρει η πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, προσθέτοντας ότι πιστεύει πως «πρέπει πραγματικά να εξετάσουμε τρόπους με τους οποίους θα μπορέσουμε να περιορίσουμε τη χρήση τους και να διασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρχει ξέπλυμα χρήματος μέσω τέτοιων καναλιών».