BofA: Οι εισροές στη Wall Street στο 5μηνο ξεπέρασαν τα τελευταία 12 χρόνια αθροιστικά

BofA: Οι εισροές στη Wall Street στο 5μηνο ξεπέρασαν τα τελευταία 12 χρόνια αθροιστικά

Τους τελευταίους πέντε μήνες οι επενδυτές τοποθέτησαν σε μετοχές της Wall Street μεγαλύτερα ποσά από ό,τι συνολικά κατά τα τελευταία 12 χρόνια, σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση εισροών της BofA, καθώς τα εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια και τα άνευ προηγουμένου πακέτα οικονομικής στήριξης έχουν πυροδοτήσει μια ιστορική στροφή προς τους τίτλους εταιρειών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την BofA, στους τελευταίους πέντε μήνες επενδύθηκαν συνολικά 576 δισ. δολάρια στη Wall Street, όταν τα τελευταία δώδεκα χρόνια οι εισροές ανέρχονταν αθροιστικά στα 452 δισ. δολάρια.

Βάσει των στοιχείων από τις τοποθετήσεις των πελατών της αμερικανικής τράπεζας, σε ποσοστό ρεκόρ 63,6% τα κεφάλαιά τους κατευθύνθηκαν σε μετοχές, σε ομόλογα τοποθετήθηκε το 18,5%, ενώ το 11,6% ήταν σε μετρητά.

Η BofA επισημαίνει πάντως ότι η επενδυτική «ευφορία» δείχνει τάσεις αποκλιμάκωσης τις τελευταίες εβδομάδες, με τους επενδυτές να έχουν τοποθετήσει 22,7 δισ. δολάρια σε μετρητά την τρέχουσα εβδομάδα έως και την Τετάρτη, έπειτα από τα περίπου 100 δισ. δολάρια που είχαν τοποθετηθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες.