ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1988η
Κυριακή, 11 Απριλίου 2021

ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

BofA: Κοντά σε επίπεδα ρεκόρ η κατανομή επενδύσεων σε μετοχές

BofA: Κοντά σε επίπεδα ρεκόρ η κατανομή επενδύσεων σε μετοχές

BofA: Κοντά σε επίπεδα ρεκόρ η κατανομή επενδύσεων σε μετοχές

Αύξηση της κατανομής επενδύσεων σε μετοχές κοντά στα επίπεδα ρεκόρ του Μαρτίου 2015 παρατηρείται στα χαρτοφυλάκια των πελατών του επενδυτικού ομίλου Bank of America, σύμφωνα με έκθεση του την Παρασκευή, καθώς τοποθετούνται προσβλέποντας σε δυνατές αποδόσεις το 2021. Συνολικές εισροές 140 δισ. δολαρίων τις τελευταίες έξι εβδομάδες.

Αύξηση της κατανομής επενδύσεων σε μετοχές κοντά στα επίπεδα ρεκόρ του Μαρτίου 2015 παρατηρείται στα χαρτοφυλάκια των πελατών του επενδυτικού ομίλου Bank of America, σύμφωνα με έκθεση του την Παρασκευή, καθώς τοποθετούνται προσβλέποντας σε δυνατές αποδόσεις το 2021.

Οι επενδυτές τοποθέτησαν $18,1 δισ. σε μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με ανάλυση των επενδυτικών ροών, ποσά που έφεραν τις συνολικές εισροές σε μετοχικούς τίτλους στα $140 δισ. τις τελευταίες έξι εβδομάδες, με τα νέα εμβόλια κατά της πανδημίας COVID-19 να ενισχύουν τις προσδοκίες οτι οι οικονομίες θα αρχίσουν να επιστρέφουν στην κανονικότητα.

Η όρεξη για ρίσκο στα χαρτοφυλάκια ενισχύεται επίσης και από τις πολιτικές των κεντρικών τραπεζών που διατηρούν χαλαρή στάση, αγοράζοντας περιουσιακά στοιχεία με ρυθμό  $1,3 δισ. την ώρα.

«Οι κεντρικές τράπεζες δεν είχαν υπάρξει ποτέ τόσο διευκολυντικές στα τωρινά επίπεδα αποτιμήσεων», σημειώνει η BofA, με τον παγκόσμιο μετοχικό δείκτη MSCI να διαπραγματεύεται με Ρ/Ε 25,3 φορές τα προσδοκώμενα κέρδη, κοντά στα επίπεδα του Μαρτίου 2000.

Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα αναφέρει οτι οι πελάτες στο τμήμα διαχείρισης περιουσίας με ενεργητικό $2,9 τρισ. προτιμούν κατανομή επενδύσεων σε μετοχές σε ποσοστό 61,5%, πολύ κοντά στο 62,5% που σημειώθηκε πριν έξι χρόνια.

«Μετοχικοί τίτλοι στις αναδυόμενες αγορές είδαν εισροές $3,9 δισ. αυτή την εβδομάδα καθώς συνεχίζονται οι τοποθετήσεις με τους επενδυτές να παίρνουν θέσεις για την χρονιά του εμβολίου», σύμφωνα με την έκθεση.

Ο δείκτης «bull & bear” του οίκου, που παρακολουθεί το επενδυτικό κλίμα στις αγορές, πλησιάζει τα ακραία αγοραστικά επίπεδα, έχοντας ενισχυθεί στο 6,6 από 4,7 σε μόλις δύο εβδομάδες με ανώτερο το 10.