«Βλάβη στα μικροτσίπ» του Nasdaq και απώλειες 1,2%

«Βλάβη στα μικροτσίπ» του Nasdaq και απώλειες 1,2%

Με απώλειες ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq να «πληγώνεται» από τις εταιρείες κατασκευής μικροτσίπ και τα απογοητευτικά οικονομικά αποτελέσματα που δημοσίευσαν χτες και σήμερα. 

Πιο συγκεκριμένα, διανύουμε μια δύσκολη εβδομάδα για τις εταιρείες κατασκευής μικροτσίπ με τη Nvidia χθες να ανακοινώνει έσοδα χαμηλότερα των προσδοκιών ενώ σήμερα η Micron προειδοποίησε ότι το outlook εσόδων θα είναι χαμηλότερο από αυτό που είχε αρχικά εκτιμηθεί.

Οι αναλυτές μάλιστα σχολιάζουν ότι οι εν λόγω εταιρείες πρόκειται για δύο μεγάλους «παίκτες» που οι επενδυτές πόνταραν περισσότερο σε αυτούς και πλέον δημιουργούνται ανησυχίες για ενδεχόμενα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα και κατά συνέπεια σε ολόκληρο τον τεχνολογικό κλάδο.

Στη λήξη της συνεδρίασης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχασε  0,18% στις 32.774 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq υποχώρησε κατά 1,19% ή 150 μονάδες ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές στις 12.493 μονάδες. Ο S&P 500 έχασε 0,42% και έκλεισε στις 4.122 μονάδες.

Την ίδια ώρα, επενδυτές και αναλυτές βρίσκονται εν αναμονή της ανακοίνωσης των στοιχειών για τον πληθωρισμό που θα γίνει αύριο γεγονός που θα σηματοδοτήσει την πολιτική που θα ακολουθήσει η Fed ως προς τις αυξήσεις επιτοκίων.

Υπενθυμίζεται ότι ο S&P 500 έχει καταγράψει κέρδη για τρεις διαδοχικές εβδομάδες αν και οι αναλυτές είχαν προειδοποιήσει ότι η εβδομάδα ανακοίνωσης αποτελεσμάτων θα ασκήσει πίεση στη ζήτηση των μετοχών.