7ος χρόνος, ημέρα 2149η
Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021

Bitcoin: Σε χαμηλά τριετίας τα αποθεματικά - Πόσο πιθανό είναι να ανακτήσει το χαμένο έδαφος μέχρι τα $50.000;

Bitcoin: Σε χαμηλά τριετίας τα αποθεματικά - Πόσο πιθανό είναι να ανακτήσει το χαμένο έδαφος μέχρι τα $50.000;

Μία από τις πιο ασταθείς ημέρες στο Bitcoin αποδείχτηκε η Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, οδηγώντας το μεγαλύτερο σε κεφαλαιοποίηση κρυπτονόμισμα στο χαμηλό των $43.000. 

Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις on-chain συναλλαγές που  δείχνουν ότι οι επενδυτές προχωρούν σε ανάληψη Bitcoin από τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων. Οι επενδυτές συνήθως προχωρούν σε ανάληψη όταν έχουν μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Τις τελευταίες 15 ημέρες παρατηρούμε περισσότερες  εκροές $BTC συγκριτικά με τις εισροές. Αυτή η τάση επιβεβαιώνεται εάν ελέγξετε το αποθεματικό BTC σε όλα τα ανταλλακτήρια- είναι στο χαμηλό 3 ετών.

Ιστορικά, όταν οι βραχυπρόθεσμοι επενδυτές που μπήκαν στον αναβρασμό από το φόβο μην μείνουν εκτός ενός νέου ιστορικού ράλι, και αποφάσισαν να πωλήσουν τα  Bitcoin τους με «απώλεια», ήταν μια καλή στιγμή για αγορές με μέγιστο κέρδος. Το βραχυπρόθεσμο SOPR μας δίνει απλώς τα δεδομένα που χρειαζόμαστε για να το δούμε αυτό. Η ιδέα είναι απλή. Όταν οι βραχυπρόθεσμοι επενδυτές είναι σε δυσπιστία και ξεφορτώνονται τα κρυπτονομίσματα τους, αυτό είναι ένδειξη για έναρξη του επόμενου τρεξίματος των ταύρων που είναι διατεθειμένοι να επωφεληθούν της πτώσης.

Την ίδια ώρα η πλέον γνωστή στους αναγνώστες της στήλης, MicroStrategy,  αγόρασε άλλα 5.050 bitcoin, ανεβάζοντας το σύνολο των αποθεματικών της σε 114.042 BTC, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση.

Η εταιρεία ξόδεψε 3,16 δισεκατομμύρια δολάρια για ολόκληρο αυτό το απόθεμα, το οποίο έχει τρέχουσα αξία 5,1 δισεκατομμύρια δολάρια - σημειώνοντας κέρδος 42%.

Η τελευταία αγορά bitcoin κόστισε στην εταιρεία 242,9 εκατομμύρια δολάρια σε μέση τιμή 48.099 δολάρια. Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία αγόρασε το bitcoin πριν από τη συντριβή των τιμών στις 13 Σεπτεμβρίου.

Η εταιρεία κατέχει το 0,58% των περίπου 18,75 εκατομμυρίων bitcoins που βρίσκονται σε κυκλοφορία μέχρι σήμερα, το οποίο είναι το υψηλότερο ποσό αποθεματικών bitcoin για μια εισηγμένη εταιρεία. Ο CEO της εταιρείας, Michael Saylor κατά τη διάρκεια της κλήσης με τους επενδυτές και τους δημοσιογράφους για τα κέρδη του τρίτου τριμήνου της εταιρείας στα τέλη Ιουλίου, ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να αγοράζει και να κατέχει bitcoin, μια ψηφιακή ιδιοκτησία που σημείωσε ότι είναι «η πιο επιτακτική τεχνική ευκαιρία της δεκαετίας».

«Δεν θα υπάρξουν ποτέ περισσότερα από 21 εκατομμύρια bitcoin και αισθανόμαστε ότι υπάρχει μια αρπαγή γης αυτή τη στιγμή για να αποκτήσετε όσα περισσότερα μπορείτε», είπε τότε ο Saylor.

Σημείωσε επίσης κατά τη διάρκεια της κλήσης ότι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, όπως η Apple, η Google, το Facebook και το Amazon, θα μπορούσαν να παράγουν αξία 1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων μόνο αγοράζοντας bitcoin.

Άλλες εταιρείες βάζουν επίσης το bitcoin στους ισολογισμούς τους καθώς οι επενδυτές αναζητούν αντιστάθμιση έναντι της υποβάθμισης του νομίσματος. Οι Tesla, Galaxy Digital και Voyager Digital είναι μεταξύ των άλλων που έχουν πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις σε bitcoin.

Ο γίγαντας τυχερών παιχνιδιών με έδρα το Τόκιο, Nexon αγόρασε επίσης 100 εκατομμύρια δολάρια σε bitcoin νωρίτερα φέτος σε μέση τιμή 58,226 δολάρια. Η αγορά αντιπροσώπευε το 2% των διαθέσιμων μετρητών της Nexon.

Ιδιωτική προσφορά 1,5 δις. δολ. από την Coinbase

Σε άλλα νέα το αμερικανικό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Coinbase σκοπεύει να πραγματοποιήσει μια ιδιωτική προσφορά ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ομόλογα που λήγουν το 2028 και το 2031

Το Coinbase σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα καθαρά έσοδα από την προσφορά για γενικούς εταιρικούς σκοπούς, οι οποίοι μπορεί να περιλαμβάνουν συνεχείς επενδύσεις στην ανάπτυξη προϊόντων, καθώς και πιθανές επενδύσεις ή εξαγορές άλλων εταιρειών, προϊόντων ή τεχνολογιών που το Coinbase μπορεί να εντοπίσει στο μέλλον".

Υπάρχει περίπτωση να χρησιμοποιηθούν για αγορά ψηφιακών νομισμάτων;

Είχαμε αναφερθεί σε προηγούμενο άρθρο πως η εταιρεία είχε ανακοινώσει πως σκοπεύει να προσθέσει στους ισολογισμούς της ψηφιακά νομίσματα, ωστόσο δεν υπάρχει κάποια σαφής ένδειξη πως αυτή η προσφορά θα χρησιμοποιηθεί για την αγορά/ επένδυση σε κάποιο κρυπτονόμισμα.

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.