Βαρίδι για τη Wall Street το πετρέλαιο

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015, 23:35 - Τελευταία ενημέρωση: 00:09
-A +A

Η συνεχιζόμενη «βουτιά» στις τιμές του πετρελαίου εξαιτίας της πλεονασματικής παγκόσμιας προσφοράς παρέσυρε σήμερα τους τρεις βασικούς δείκτες της Wall Street διακόπτοντας το κερδοφόρο σερί δύο ημερών. Η απόφαση της Fed να αυξήσει το επιτόκιο κατά 0,25% έδωσε χθες ώθηση στους δείκτες επειδή οι επενδυτές την προεξοφλούσαν, σήμερα ωστόσο οι απώλειες σήμερα τα υπερκέρασαν.

Σε αυτό το κλίμα ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχασε 253 μονάδες ( 1,43%) ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές στις 17.496 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κατέγραψε απώλειες 68 μονάδων ( 1,34%) και έκλεισε στις 5.003 μονάδες. Ο S&P 500 έχασε 31 μονάδες (1,50%) τερματίζοντας τις συναλλαγές στις 2.042 μονάδες.

Στον S&P 500 o κλάδος της ενέργειας κατέγραψε τις μεγαλύτερες απώλειες, περίπου στο 2%. Όλοι οι κλάδοι εκτός από αυτόν της κοινής ωφέλειας κινήθηκαν με αρνητικό πρόσημο. Για τον Dow Jones τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν η Goldman Sachs ( 3,60%) η ΙΒΜ (1,82%) και η Caterpillar ( 4,16%).

Στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, πτώση καταγράφηκε στις αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα μετά την απότομη αύξησή τους νωρίτερα το Δεκέμβριο που έφτασαν σε υψηλό πέντε μηνών. Οι αιτήσεις μειώθηκαν κατά 11.000 και έφτασαν τις 271.000 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 12 Δεκεμβρίου. Την ίδια εβδομάδα 2,24 εκατ. άνθρωποι έλαβαν επίδομα ανεργίας την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε την 5η Δεκεμβρίου, δηλαδή 7.000 λιγότεροι από την προηγούμενη εβδομάδα.

Ακόμη μια ένδειξη ότι πλήττεται ο κλάδος της μεταποίησης είναι η μέτρηση του αντιστοίχου δείκτη για τη Philadelphia που επέστρεψε σε αρνητικό έδαφος το Δεκέμβριο. Συγκεκριμένα η Fed της Philadelphia ανακοίνωσε πως ο δείκτης της μεταποίησης έπεσε στο -5,9. Είναι η τρίτη φορά τους τελευταίους μήνες που ο δείκτης βρέθηκε κάτω από το μηδέν.

Η μετοχή της Avon Products Inc. έχασε 1,47% παρά τα αρχικά κέρδη μετά την ανακοίνωση συμφωνίας με την εταιρεία διαχείρισης κεφαφαλαίων Cerberus Capital Management που περιλαμβάνει επένδυση 605 εκατ. δολλαρίων σε μετοχές.

Η μετοχή της Oracle Corp αν και ανακοίνωσε κέρδη πάνω από τις προσδοκίες , έχασε 5,09%. Παράλληλα η FedEx Corp κέρδισε 2,02% μετά τη χθεσινή ανακοίνωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων που ήταν πάνω από τις προβλέψεις.

Στα αξιοσημείωτα της ημέρας, η διαπραγμάτευση της μετοχής της KaloBios Pharmaceuticals Inc. τέθηκε σε αναστολή καθώς ο Nasdaq ζήτησε επιπλέον πληροφορίες μετά τη σύλληψη του Martin Shkreli για απάτη που όμως δεν σχετίζεται με την εταιρεία.

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 18/09/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα