ΓΔ: 897,01 -13,20 (-1,45 %)

Τζίρος: 251,67 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2015η
Σάββατο, 8 Μαΐου 2021

ΓΔ: 897,01 -13,20 (-1,45 %)

Τζίρος: 251,67 εκατ. €   RT

Bain Capital: Eτοιμάζει πρόταση για την εξαγορά της Toshiba

Bain Capital: Eτοιμάζει πρόταση για την εξαγορά της Toshiba
Shutterstock

Η επενδυτική Bain Capital εξετάζει το ενδεχόμενο να καταθέσει πρόταση για την εξαγορά της Toshiba, δήλωσαν δύο πηγές με γνώση της υπόθεσης στο Reuters, μια μέρα αφότου ανεστάλλη η πρόταση της CVC Capital Partners, ύψους 20 δισ. δολαρίων

Η CVC είχε προσεγγίσει αρχικά την Bain για να κάνουν κοινή προσφορά, αλλά η επενδυτική εταιρεία δεν έδειξε ενδιαφέρον, όπως ανέφερε η μία πηγή. Σύμφωνα με το Reuters, η Bain έχει ξεκινήσει συζητήσεις με ιαπωνικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων των Mizuho Financial Group και Sumitomo Mitsui Financial Group, για να εξασφαλίσει χρηματοδότηση. Δεν είναι σαφές ακόμα αν η εταιρεία θα αναζητήσει συν-επενδυτές, ωστόσο οι ίδιες πηγές δεν απέκλεισαν αυτό το ενδεχόμενο.

Την ίδια ώρα, η KKR & Co Inc και η Brookfield Asset Management  εξετάζουν επίσης πιθανές προσφορές για την Toshiba, ανέφεραν άτομα με γνώση της υπόθεσης την το αμερικανικό fund δεν σχολίασε.

Η Toshiba αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια σοβαρά προβλήματα τα οποία απειλούν την επιβίωση της. Ύστερα από ένα προηγούμενο λογιστικό σκάνδαλο το 2015, η Toshiba είχε και αναγκαστεί να συγκεντρώσει βιαστικά ρευστό.  Την ίδια χρονιά, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος παραιτήθηκαν αφού μια ανεξάρτητη επιτροπή διαπίστωσε ότι η εταιρεία είχε «υπερεκτιμήσει» τα κέρδη της για τα προηγούμενα έξι χρόνια.