Αρνητικά τα πρόσημα στη Wall Street - Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα

Αρνητικά τα πρόσημα στη Wall Street - Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα

Αρνητικά πρόσημα εμφανίζουν σήμερα οι βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς στο επίκεντρο βρίσκονται οι ανησυχίες που καταβάλλουν τους επενδυτές όσον αφορά στην πορεία της παγκόσμιας ανάπτυξης αλλά και τα εταιρικά αποτελέσματα.

Επιπλέον, σημειώνεται ότι χθες ο επικεφαλής της Federal Reserve Τζερόμ Πάουελ δήλωσε πως στόχος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ είναι να κερδίσει την εμπιστοσύνη των Αμερικανών πολιτών. Είχαν προηγηθεί επικρίσεις σε βάρος της Fed για το δείπνο που είχε ο ίδιος ο Πάουελ τη Δευτέρα με τον Αμερικανό πρόεδρο Τραμπ, που κάποιοι ερμήνευσαν σαν άσκηση επιρροής του τελευταίου στις αποφάσεις της κεντρικής τράπεζας.

Στα εταιρικά νέα, αύξηση κερδών και εσόδων κατέγραψε η Twitter στο τελευταίο τρίμηνο, ωστόσο η εταιρεία δεν κατάφερε να ικανοποιήσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα έσοδα του α' τριμήνου, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. 

Σ'' αυτό το κλίμα, απώλειες ύψους 1,06% καταγράφει ο βιομηχανικός Dow Jones στις 25.119 μονάδες ενώ στο ίδιο κλίμα κινείται και ο S&P 500 που υποχωρεί κατά 1,18% στις 2.699 μονάδες.

Τέλος, καθοδικέ κινήσεις ακολουθεί και ο τεχνολογικός Nasdaq που χάνει κατά 1,30% στις 7.279 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για την παροχή επιδόματος ανεργίας, υποχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα, αν και παρέμεινε σε υψηλότερα επίπεδα απ' ό,τι ήταν πριν το μερικό κυβερνητικό shutdown που έληξε στις 25 Ιανουαρίου. 

Ειδικότερα, οι αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας υποχώρησαν κατά 19.000 στις 234.000 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 2 Φεβρουαρίου, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για 225.000 σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal.