Αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές

Αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές

Με αρνητικά πρόσημα διαπραγματεύονται οι ευρωαγορές σήμερα, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, υπερασπίστηκε ξανά την Τρίτη, την πολιτική του για τους δασμούς στην Κίνα, επαναλαμβάνοντας ότι ο ίδιος δεν ενδιαφέρεται για μία εμπορική συμφωνία συμφωνία, εκτός «αν αυτή είναι μία σπουδαία συμφωνία» για τις ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης European Stoxx 600 χάνει 0,4% στις 379,33 μονάδες.

Ο γερμανικός δείκτης DAX σημειώνει πτώση 0,42% στις 12.104,34 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 χάνει 0,41% στις 5.384,05 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί 0,37% στις 7.371,36 μονάδες. Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 0,8%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 χάνει 0,2%.

Οι υφυπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης στήριξαν την Τρίτη τη θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι πρέπει να ληφθούν πειθαρχικά μέτρα κατά της Ιταλίας για την άνοδο του χρέους, δήλωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η γαλλική τεχνολογική εταιρεία Dassault Systemes ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας λογισμικού υγείας Medidata Solutions. Μετά τη συμφωνία οι μετοχές της Dassault χάνουν πάνω από 2%.

Παράλληλα, η KKR & Co. ανακοίνωσε δημόσια προσφορά για τις μετοχές της Axel Springer μετά την συμφωνία με τον γερμανικό εκδοτικό όμιλο.

Την ίδια ώρα οι ασιατικές μετοχές σήμερα, μετά το 6ημερό κερδοφόρο σερί, με τον δείκτη τιμών καταναλωτή της Κίνας να αυξάνεται κατά 2,7% σε ετήσια βάση. Ο δείκτης Hang Seng HSI,του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 1,5%, στον απόηχο των διαδηλώσεων ενάντια στο νομοσχέδιο που προβλέπει τις εκδόσεις υπόπτων στην Κίνα.