Αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές με το βλέμμα στην πανδημία

Αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές με το βλέμμα στην πανδημία

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι κυριότεροι δείκτες των ευρωπαϊκών αγορών, με τους επενδυτές να κινούνται επιφυλακτικά ζυγίζοντας τις πληροφορίες για την πορεία των κρουσμάτων του κορονοϊού, κυρίως στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,86% και κινείται στις 362,88 μονάδες, με τον κλάδο της ενέργειας να ηγείται των απωλειών καταγράφοντας πτώση 1,2%, ενώ αντίθετα τα χημικά ενισχύονται κατά 0,3%.

Στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά ταμπλό, ο γερμανικός DAX υποχωρεί κατά 1,09% και βρίσκεται στις 12.247 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 χάνει 1,17% στις 4.937 μονάδες, όπως και ο βρετανικός FTSE 100 που κινείται στις 6.213 μονάδες με πτώση 0,64%.

Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX 35 βρίσκεται στις 7.366 μονάδες με -1,5%, ενώ ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 0,63% κινούμενος στις 19.448 μονάδες.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών έχει εστιαστεί τις τελευταίες ημέρες στον αριθμό των κρουσμάτων στη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη, τις ΗΠΑ, υπό το φόβο «αναζωπύρωσης» της πανδημίας, με ό,τι αρνητικές συνέπειες θα συνεπάγεται ένα τέτοιο ενδεχόμενο στην οικονομική δραστηριότητα της χώρας.

Όπως έγινε γνωστό τις τελευταίες ώρες, άλλωστε, μία από τις μεγαλύτερες πολιτείες των ΗΠΑ, το Τέξας, είδε ραγδαία αύξηση 11% στον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται μέσα σε μια ημέρα, στους 2.793 από τους 2.518 που είχαν καταγραφεί την Τρίτη.

Στις υπόλοιπες εξελίξεις που παρακολουθούν οι αγορές, συνεδριάζει σήμερα η κεντρική τράπεζα της Αγγλίας (BoE), η οποία αναμένεται να αυξήσει το QE της, κατά τουλάχιστον 100 εκατ. λίρες ακόμα, μετά τα αδύναμα στοιχεία για τον πληθωρισμό των Μάιο.

Τέλος, νωρίτερα σήμερα, με αρνητικά πρόσημα είχαν ολοκληρώσει στην πλειοψηφία τους οι βασικοί δείκτες της Ασίας, με φόντο την αύξηση των κρουσμάτων στο Πεκίνο, στις ΗΠΑ, αλλά και τον υπόλοιπο πλανήτη.