Μικτά πρόσημα στην Wall Street καθώς η οικονομία επανεκκινεί

Μικτά πρόσημα στην Wall Street καθώς η οικονομία επανεκκινεί

Μικτά πρόσημα καταγράφουν την Δευτέρα οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, καθώς ξεκινάει σταδιακά η επανέναρξη των οικονομικών δραστηριοτήτων σε μία σειρά από Πολιτείες, ενώ μεταξύ των επενδυτών ελοχεύουν οι ανησυχίες για τις πιθανές επιπτώσεις από την άρση του lockdown και μία ενδεχόμενη αύξηση των κρουσμάτων της πανδημίας.

Πιο συγκεκριμένα, η αύξηση των κρουσμάτων στην Κίνα αλλά και στη Νότια Κορέα δημιουργεί ανησυχίες για ενδεχόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας σε περιοχές όπου η ομαλότητα έχει επανέλθει σε μεγάλο βαθμό, ενώ η επανέναρξη της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας αυξάνει την πιθανότητα μίας νέας έξαρσης της πανδημίας, που θα μπορούσε να επιφέρει νέους περιορισμούς.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 50 μονάδων ή 0,2% και διαμορφώνεται στις 24.283 μονάδες, ενώ κέρδη 0,14% καταγράφει ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 που βρίσκεται στις 2.933 μονάδες.

Τέλος, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq βρίσκεται στις 9.184 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,69%, συνεχίζοντας για έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση το ανοδικό του σερί.

Στο ταμπλό, απώλειες 1,2% σημειώνει η μετοχή της Disney, ενώ πτώση 3,6% καταγράφει η μετοχή της United Airlines, όπως και η μετοχή της MGM.

Υπενθυμίζεται πως ο δείκτης S&P 500 των εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης έχει πραγματοποιήσει ράλι άνω του 33% από τα ενδοσυνεδριακά χαμηλά στα οποία έφτασε στις 23 Μαρτίου, με οδηγό τον τεχνολογικό τομέα και εταιρείες κολοσσούς όπως των Facebook, Amazon, Apple, Netflix, Alphabet και Microsoft, τα κέρδη των οποίων το αντίστοιχο χρονικό διάστημα υπερβαίνουν το 20%.