Αρνητικά πρόσημα στην Wall Street αλλά με πορεία για ισχυρά μηνιαία κέρδη

Αρνητικά πρόσημα στην Wall Street αλλά με πορεία για ισχυρά μηνιαία κέρδη

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές σήμερα, Δευτέρα, με τους επενδυτές να κινούνται προς κατοχύρωση μέρους των κερδών από το ράλι που οδήγησε τους δείκτες σε ιστορικά υψηλά επίπεδα τον Νοέμβριο και τον Dow να βρίσκεται σε πορεία για τον καλύτερο μήνα του από το 1987.

Συγκεκριμένα, o Dow Jones υποχωρεί κατά 0,87% στις 29.650 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,1% χαμηλότερα στις 12.193 μονάδες, και ο S&P500 καταγράφει πτώση 0,35% στις 3.625 μονάδες.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή τόσο ο Nasdaq όσο και ο S&P500 έκλεισαν σε νέο επίπεδο ρεκόρ, ενώ παρά τη σημερινή πτώση, οι δείκτες αναμένεται να καταγράψουν ισχυρή μηνιαία άνοδο.

Ο Dow Jones έχει ενισχυθεί 12,9% από την αρχή του μήνα και οδεύει για τα υψηλότερα μηνιαία κέρδη από τον Ιανουάριο του 1987, την ώρα που ο S&P 500 και ο Nasdaq επίσης έχουν κερδίσει πάνω από 11%, οδεύοντας για τον καλύτερο μήνα τους από τον Απρίλιο.

Χαρακτηριστικό της πορείας του Dow Jones τους τελευταίους μήνες, είναι το διάγραμμα από το CNBC:

Η θετική είδηση ότι η Moderna εντός της ημέρας θα υποβάλει αίτηση έκτακτης έγκρισης για το εμβόλιο της από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ, περιόρισε λίγο το αρνητικό κλίμα από το δημοσίευμα  του Reuters που ανέφερε ότι η κυβέρνηση Τραμπ εξετάζει να βάλει στη «μαύρη λίστα» την κινεζική εταιρεία παραγωγής τσιπ SMIC καθώς και την πετρελαϊκή CNOOC. Η κίνηση αυτή θα περιορίσει την πρόσβαση τους στην αμερικανική αγορά και θα κλιμακώσει τις εντάσεις με την Κίνα λίγο πριν αναλάβει καθήκοντα ο Τζο Μπάιντεν.

Στα εταιρικά νέα, ισχυρά κέρδη άνω του 2% καταγράφει η Apple η οποία μαζί με την Intel που βρίσκεται στο 0,7% στηρίζει τον τεχνολογικό κλάδο, η Pfizer ενισχύεται ακόμα για μία ημέρα με τον τίτλο της να βρίσκεται στο 3,5%, ενώ αντίθετα πιέσεις ασκούνται στην Boeing που χάνει 1%, τη Chevron και τη JPMorgan Chase που χάνουν και δύο από 1,3%.