Αρνητικά πρόσημα στη Wall Street

Αρνητικά πρόσημα στη Wall Street

Με πτώση κινούνται οι βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου της Wall Street με τον S&P να υποχωρεί κατά 1,08% στις 4.237 μονάδες, τον  Dow Jones να χάνει 213,4 μονάδες ή 0,63%, στις 33.786 μονάδες και ο Nasdaq να έχει απωλέσει 1,84% στις 12.716 μονάδες, αφότου οι αξιωματούχοι της FED δήλωσαν ότι η κεντρική τράπεζα πρέπει να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια για να συγκρατήσει τον πληθωρισμό.

Εξαίρεση στη συνέχιση πτώσης στην Wall o δείκτης S&P 500 που βρίσκεται σε καλό δρόμο για να σπάσει το σερί κερδών για τέσσερις συνεχείς  εβδομάδες, παρά την υποχώρηση που παρουσιάζει.

0ι επενδυτές συνέχισαν να αναλύουν ορισμένα βασικά κέρδη προηγουμένων οικονομικών εκθέσεων επιχειρήσεων, καθώς σήμερα Παρασκευή δεν αναμένονται σημαντικές ανακοινώσεις νέων οικονομικών στοιχείων.

Οι μετοχές της Applied Materials σημείωσαν ελαφρά άνοδο μετά από μια καλύτερη από την αναμενόμενη τριμηνιαία έκθεση, ενώ η Foot Locker σημείωσε άνοδο 20% μετά την ανακοίνωση αλλαγής διευθύνοντος συμβούλου. Οι μετοχές της Deere υποχώρησαν μετά από μια τριμηνιαία απώλεια κερδών.

Οι μετοχές της Bed Bath & Beyond σημείωσαν πτώση μετά την ανακοίνωση του δισεκατομμυριούχου επενδυτή, Ryan Cohen ότι πούλησε το μερίδιο του στην εταιρεία, αποκομίζοντας κέρδη άνω των 55 εκατ. δολ. 

Για την εβδομάδα, ο S&P 500 εισήλθε στη συνεδρίαση της Παρασκευής με άνοδο μόλις 0,08%, και ο Dow σημείωσε άνοδο 0,7% σε αυτό το διάστημα.

Ο Nasdaq εισήλθε την Παρασκευή σημειώνοντας εβδομαδιαία απώλεια 0,6%. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο σε καθεμία από τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες.

Ενώ αυτή την εβδομάδα σημειώθηκαν σχετικά σιωπηρές κινήσεις στη Wall Street, έρχεται μετά από ένα σταθερό ράλι από τα μέσα Ιουνίου.

«Η αγορά εδραιώνεται λίγο αυτή την εβδομάδα, μια μικρή ανατροπή. ... Πιστεύω ότι αυτή είναι ακόμα μια υγιής αγορά», δήλωσε ο Frank Gretz, τεχνικός αναλυτής της Wellington Shields, επικαλούμενος σταθερούς δείκτες προόδου-πτώσης τις τελευταίες εβδομάδες.