Αρνητικά πρόσημα στη Wall Street με επίκεντρο τα στοιχεία για τις ΗΠΑ

Αρνητικά πρόσημα στη Wall Street με επίκεντρο τα στοιχεία για τις ΗΠΑ

Καθοδικά κινούνται σήμερα οι βασικοί δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να τρέφουν ελπίδες για μείωση των επιτοκίων από τη Fed στην επόμενη συνεδρίαση της με ώθηση από τα στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα από το υπουργείο Εργασίας, η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε άλλες 224.000 θέσεις εργασίας τον Ιούνιο ενώ ο δείκτης ανεργίας ενισχύθηκε στο 3,7% εν μέρει λόγω της εισόδου περισσότερων ατόμων στην αγορά εργασίας. Παράλληλα, αύξηση ύψους 3,1% κατέγραψαν και οι μισθοί σε ετήσια βάση.

Στο μεταξύ οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal είχαν κάνει λόγο για 165.000 νέες θέσεις εργασίας τον Ιούνιο, με την ανεργία στο 3,6% και την ετήσια αύξηση των μισθών στο 3,2%.

Σημειώνεται ακόμη ότι το υπουργείο μείωσε κατά 11.000 θέσεις τα στοιχεία των δύο προηγούμενων μηνών, ανακοινώνοντας 72.000 θέσεις για τον Μάιο και 216.000 για τον Απρίλιο. Για τους πρώτους έξι μήνες του έτους η οικονομία προσθέτει κατά μέσο όρο 172.000 θέσεις το μήνα.

Σ'' αυτό το κλίμα, απώλειες 0,40% καταγράφει ο βιομηχανικός Dow Jones στις 26.849 μονάδες όπως και ο S&P 500 που υποχωρεί κατά 0,51% στις 2.979 μονάδες.

Τέλος, αρνητικό πρόσημο εμφανίζει και ο τεχνολογικός Nasdaq που χάνει κατά 0,60 στις 8.212 μονάδες.

Την ίδια ώρα, οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην Μέση Ανατολή μετά το μπλόκο του ιρανικού τάνκερ στο Γιβραλτάρ που κατευθυνόταν στη Συρία, έρχεται να προσθέσει ακόμη μια σελίδα έντασης.

Στο μεταξύ, ο αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουίς δε Γκίνδος τόνισε χθες πως όλες οι επιλογές παραμένουν ανοικτές ως προς τη χάραξη νομισματικής πολιτικής για να αντιμετωπιστεί η επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας στην ευρωζώνη, αλλά και για να επιτευχθεί ο στόχος που έχει οριστεί όσον αφορά τον πληθωρισμό.