7ος χρόνος, ημέρα 2100η
Κυριακή, 1 Αυγούστου 2021

Apple: Στα τρια τρισ. δολάρια «βλέπει» την κεφαλαιοποίηση της αναλυτής της Wedbush

Apple: Στα τρια τρισ. δολάρια «βλέπει» την κεφαλαιοποίηση της αναλυτής της Wedbush
Shutterstock

Στην εκτίμηση ότι το 2022 η Apple θα μπορούσε να πιάσει το ορόσημο των 3 τρισ. δολαρίων κεφαλαιοποίησης προχώρησε ο  αναλυτής της Wedbush, Νταν Άιβς, από τους κυριότερους υποστηρικτές της πορείας της μετοχής του τεχνολογικού κολοσσού.

«Αν κοιτάξετε την καινοτομία, την ανάπτυξη που σημειώνει ο τομέας των υπηρεσιών σήμερα, πιστεύω ότι αυτό θα αποτελέσει το επόμενο στάδιο ανάπτυξης», τόνισε ο Άιβς, προσθέτοντας ότι η εταιρεία πρόκειται να αποδείξει στους σκεπτικιστές πως παραμένει επικεντρωμένη στην καινοτομία.

Όσον αφορά τον χρόνο κατάκτησης του οροσήμου των 3 τρισ. δολαρίων, ο Άιβς εκτιμά ότι ο στόχος θα επιτευχθεί εντός του επόμενου έτους. «Το βλέπουμε τελικά (σ.σ. να συμβαίνει) σε 12 με 18 μήνες από τώρα», σημείωσε μιλώντας στην εκπομπή του CNBC «Street Signs Asia».

Η μετοχή της κατασκευάστριας εταιρείας του iPhone επί του παρόντος καταγράφει απώλειες περίπου 5% από την αρχή του έτους, σύμφωνα με το CNBC, καθώς νωρίτερα φέτος σημειώθηκε ένα κύμα πωλήσεων στον τίτλο, στο πλαίσιο της πρόθεσης των επενδυτών να κατοχυρώσουν τα σημαντικά κέρδη που ακολούθησαν μετά την ανακοίνωση των εντυπωσιακών αποτελεσμάτων τριμήνου της εταιρείας.

Σημειώνεται ότι η Apple είναι η πολυτιμότερη εταιρεία στον κόσμο, με την κεφαλαιοποίησή της να διαμορφώνεται περίπου στα 2,1 τρισ. δολάρια. Ο τεχνολογικός κολοσσός πέρασε το φράγμα του 1 τρισ. δολαρίων σε χρηματιστηριακή αξία το 2018 και πέτυχε το ορόσημο των 2 τρισ. δολαρίων το 2020.
Στα τέλη Απριλίου, ο Άιβς αύξησε την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Apple από τα 175 δολάρια στα 185 δολάρια ανά μετοχή, διατηρώντας τη σύσταση "υπεραπόδοσης” για τον τίτλο