Απώλειες στη Wall Street με το βλέμμα στη Fed

Απώλειες στη Wall Street με το βλέμμα στη Fed

Απώλειες στους τρεις βασικούς δείκτες μετά την ανακοίνωση της Fed ότι κρατάει αμετάβλητα τα επιτόκια. Στην πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής χάραξης νομισματικής πολιτικής της Fed, αποφασίστηκε ομόφωνα να παραμέινουν αμετάβλητα τα επιτόκια.

Ήταν η πρώτη συνεδρίαση της Fed μετά από την “ιστορική” που έλαβε χώρα το διήμερο 16-17 Δεκεμβρίου και κατέληξε στην αύξηση των βασικών επιτοκίων της Κεντρικής Τράπεζας κατά 0,25% μετά από σχεδόν δέκα χρόνια.

Παράλληλα, ράλι πραγματοποιεί σήμερα το πετρέλαιο μετά τις πληροφορίες ότι η Ρωσία θα συνεργαστεί με τον OPEC ώστε να μειωθεί η παγκόσμια παραγωγή. Υπενθυμίζεται πως το πετρέλαιο  αποτελεί τον μόνιμο ρυθμιστή των τάσεων τους τελευταίους δύο μήνες.

Αυτή την ώρα ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 142 μονάδες (0,88%) κινούμενος στις 16.025 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 72  μονάδες (0,52%) και βρίσκεται στις 4.497 μονάδες. Ο S&P 500 χάνει επίσης 12 μονάδες (0,87%) και κινείται στις 1.893 μονάδες.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Apple που χάνει αυτή την ώρα 4,86% βρίσκεται στο επίκεντρο την ώρα που τα χθεσινά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο χρήσης που δημοσιεύτηκαν χθες επιβεβαίωσαν τους φόβους για το χαμηλό ρυθμό πωλήσεων του τελευταίου iPhone που είναι ο μικρότερος από το 2007. Ωστόσο η εταιρεία παραμένει εξαιρετικά κερδοφόρα, εμφανίζοντας το τέταρτο τρίμηνο τα μεγαλύτερα κέρδη στην ιστορία της, ύψους 18,4 δισ. δολαρίων και πωλήσεις 75,9 δισ. δολαρίων.

Η μετοχή της United Technologies Corp. σημειώνει οριακές διακυμάνσεις μετά την ανακοίνωση πωλήσεων που ήταν χαμηλότερες των εκτιμήσεων των αναλυτών. Στον αντίποδα, η μετοχή της Biogen Inc. κάνει άλμα 6,29% καθώς οι πωλήσεις και τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των επενδυτών.

Η μετοχή της VMware Inc. κάνει βουτιά 8,8% παρά την ανακοίνωση κερδών που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις αναλυτών που συμμετείχαν σε σχετικές δημοσκοπήσεις.

Νωρίτερα, μικτή εικόνα εμφάνισαν τα ασιατικά χρηματιστήρια με το κινεζικό χρηματιστήριο να καταγράφει απώλειες καθώς οι ανησυχίες σχετικά με την οικονομία της Κίνας δεν έχουν κοπάσει ενώ το χρηματιστήριο του Τόκιο έκλεισε με σημαντικά κέρδη.