8ος χρόνος, ημέρα 2394η
Κυριακή, 22 Μαΐου 2022

Απώλειες στο πετρέλαιο - Ήπια άνοδος στο φυσικό αέριο

Απώλειες στο πετρέλαιο - Ήπια άνοδος στο φυσικό αέριο
Φωτογραφία αρχείου

Οι τιμές του πετρελαίου σημειώνουν πτώση την Τρίτη, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση επιβεβαίωσε τα σχέδια για αυστηροποίηση των κυρώσεων στη Ρωσία αυτή την εβδομάδα, με τη Γερμανία να λέει ότι είναι έτοιμη να υποστηρίξει ένα άμεσο εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο. Το brent σημειώνει πτώση 1,78% στα 105,65 δολάρια και το WTI χάνει 1,81% στα 103,28 δολάρια. Την ίδια στιγμή το φυσικό αέριο κερδίζει 1,65% στα 98,6 ευρώ.

«Οι τιμές του αργού αυξάνονται μετά τα σχόλια του υπουργού Οικονομίας της Γερμανίας, ο οποίος σημείωσε ότι η ΕΕ σχεδιάζει να απαγορεύσει τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου είτε αμέσως είτε σε λίγους μήνες», δήλωσε ο Stephen Innes, διευθύνων συνεργάτης της SPI Asset Management.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να ολοκληρώσει τις εργασίες την Τρίτη για ένα έκτο πακέτο κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) κατά της Ρωσίας για τις ενέργειές της στην Ουκρανία, το οποίο θα περιλαμβάνει απαγόρευση αγοράς ρωσικού πετρελαίου.

Οι περιορισμένες προμήθειες προϊόντων καυσίμων ενισχύουν τη ζήτηση για αργό, γεγονός που βοήθησε στην αύξηση του Brent και του WTI κατά περισσότερα από 40 σεντς τη Δευτέρα μετά από μια ασταθή συνεδρίαση.