Απώλειες στο Χρηματιστήριο ελέω EWG

Απώλειες στο Χρηματιστήριο ελέω EWG

Του Θεόδωρου Σεμερτζίδη

Με απώλειες 1,47% ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον γενικό δείκτη να κλείνει στα χαμηλά ημέρας στις 639,11 μονάδες, σε μια συνεδρίαση η οποία χαρακτηρίστηκε από το υποτονικό κλίμα που επικράτησε καθ'όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Παρά τα κέρδη που πραγματοποίησε ο γενικός δείκτης κατά την έναρξη της συνεδρίασης, δεν κατάφερε να διατηρηθεί σε θετικό έδαφος με τις εναλλαγές προσήμου να είναι συχνές έως και τα μέσα της συνεδρίασης, με το δεύτερο μισό αυτής οι απώλειες για τον γενικό δείκτη να διευρύνονται έπειτα από πληροφορίες που θέλουν να καθυστερεί η δόση των €7.5 δισ. κατά δύο εβδομάδες, οδηγώντας στο χαμηλό των 639,11 μονάδων. Καθ'όλη τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης το κλίμα παρέμεινε υποτονικό έως και την τελευταία ώρα, καθώς και στη δημοπρασία αυτής, με τις απώλειες να διευρύνονται σε άνω του 1%, ενώ και ο τζίρος παρέμεινε σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις.

Σημαντική πίεση δέχθηκαν οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου στο δεύτερο μισό της συνεδρίασης κλείνοντας στα χαμηλά ημέρας, καθώς δεν κατάφεραν να διατηρήσουν τα πρωινά τους κέρδη, με τον τραπεζικό δείκτη να κλείνει  στα χαμηλά ημέρας με απώλειες 4,26%, ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες κατάγραψε η μετοχή της Alpha Bank με 5,39%, όπου μαζί με τη μετοχή της Εθνικής σημείωσαν το μεγαλύτερο όγκο από τις υπόλοιπες μετοχές του κλάδου.

Σε αρνητικό έδαφος ολοκλήρωσαν και οι υπόλοιπες μετοχές του FTSE 25, με τις πιέσεις να αυξάνονται στο δεύτερο μισό της συνεδρίασης, ενώ ξεχώρισε η μετοχή της ΕΕΕ η οποία ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με κέρδη 0,75%, με τις μεγαλύτερες απώλειες να πραγματοποιεί η μετοχή της LAMDA Development με 3,69%, και με τη μετοχή της Τέρνας Ενεργειακής να σημειώνει αυξημένο όγκο σε σχέση με αυτόν της προηγούμενης Παρασκευής με 28.162 τεμάχια.

Μικτά πρόσημα κατέγραψαν οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών τίτλων, με τη διετία να διαμορφώνεται στο 7.885% (0%) και τη δεκαετία στο 7.367% (-0,41%).

Σε τεχνικό επίπεδο, άλλη μία συνεδρίαση κατά την οποία δεν μπόρεσαν να διασπαστούν οι 650 μονάδες από τον γενικό δείκτη, καθώς συνεχίζει να κινείται στο στενό εύρος των 638-650 μονάδων κλείνοντας μεταξύ των κινητών μέσο όρων των πέντε και δέκα ημερών, και με τον RSI να παίρνει πλέον πτωτική πορεία και να κλείνει στις 57,58 μονάδες.

 

 

Η μετοχή της Εθνικής έκλεισε στα €0,282 με απώλειες 2,42%, της Alpha Bank στα €2,28 με απώλειες 5,39%, της Τράπεζας Πειραιώς στα €0,263 με απώλειες 3,66%  και της Eurobank στα €0,941 με απώλειες 4,37%.

Δεν κατάφερε να διατηρήσει τα κέρδη που σημείωνε στο πρώτο μισό της συνεδρίασης η μετοχή του Ελλάκτωρα, με τη μετοχή να μην καταφέρνει για ακόμη μία συνεδρίαση να κινηθεί προς υψηλότερα επίπεδα, και με τη στήριξη να βρίσκεται στα €1,4183. Η μετοχή έκλεισε στα €1,51 με απώλειες 0,66%.

Συνεχίζει να διατηρεί την ανοδική της τάση η μετοχή της Γεκ Τέρνας, με τη μετοχή να πραγματοποιεί σήμερα σημαντικά μειωμένο όγκο σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση και την αντίσταση να βρίσκεται στα €2,207. Η μετοχή παρέμεινε αμετάβλητη στα €2,03.

Σημαντικό όγκο κατέγραψε σήμερα η μετοχή της Τέρνας Ενεργειακής, με τη μετοχή να κλείνει μεταξύ των κινητών μέσο όρων των πέντε και δέκα ημερών και την αντίσταση να βρίσκεται στα €2,8475 με το σήμα πώλησης για τη μετοχή να διατηρείται και σήμερα. Η μετοχή σημείωσε κέρδη 0,70% και έκλεισε στα €2,87.

Νέες πιέσεις δέχθηκε σήμερα η μετοχή της ΔΕΗ, με το σήμα αγοράς για τη μετοχή να διατηρείται προς το παρών και τη στήριξη να βρίσκεται στα €3,229. Η μετοχή κατέγραψε απώλειες 2,99% και έκλεισε στα €3,25.

Συνεχίστηκαν οι πιέσεις καθ'όλη τη διάρκεια τη συνεδρίασης για τη μετοχή του ΟΤΕ, με τη μετοχή να ολοκληρώνει τη συνεδρίαση κάτω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, και με τη στήριξη να βρίσκεται στα €9,0447. Η μετοχή έκλεισε στα €9.00 με απώλειες 2,17%.

Ο τζίρος ολοκληρώθηκε στα €40,46 εκατομμύρια με την αξία των πακέτων στις €2,43 εκατομμύρια. Από το σύνολο των μετοχών που έκαναν σήμερα πράξη, 41 κινήθηκαν ανοδικά, 34 πτωτικά και 21 παρέμειναν αμετάβλητες.