Απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές

Απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές

Υποχωρούν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή καθώς οι επενδυτές παραμένουν προσηλωμένοι στις τελευταίες εξελίξεις από το μέτωπο του κορονοϊού καθώς ο αριθμός των θυμάτων και των κρουσμάτων εξακολουθεί να αυξάνεται.

Ο Κινέζος πρόεδρος είχε συνομιλία με τον Ντόναλντ Τραμπ, με τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου να δηλώνει ότι «ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε εμπιστοσύνη στη δύναμη και την αντοχή της Κίνας όσον αφορά την αντιμετώπιση της πρόκλησης του κορονοϊού».

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 χάνει 0,15% στις 424,84 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί 0,3% στις 13.539,35 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει μικρές απώλειες 0,01% στις 6038,25 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100  χάνει 0,2% στις 7.490,34 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB υποχωρεί 0,2%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 χάνει 0,3%.

Η κινεζική οικονομία πάντως αναμένεται να εξασθενίσει περαιτέρω τους επόμενους μήνες σύμφωνα με την S&P Global Ratings η οποία σε σημερινή της έκθεση αναθεώρησε καθοδικά την εκτίμηση της για την ανάπτυξη το 2020 στο 5% από 5,7% προηγουμένως.

Στα εταιρικά νέα, την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της, Tidjane Thiam, ανακοίνωσε η Credit Suisse και όπως μεταδίδει το CNBC, θα έχει ισχύ από τις 14 Φεβρουαρίου. Ο Thomas Gottstein, που επί του παρόντος ηγείται του τμήματος της Ελβετίας, θα αναλάβει τη θέση του CEO. 

Σύμφωνα με τους Financial Times, η σχέση του Thiamκαι του προέδρου της Credit Suisse διαταράχθηκε μετά το σκάνδαλο κατασκοπείας της περσινής χρονιάς. H μετοχή της Credit Suisse υποχωρεί 4%.