Απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά τη συνεδρίαση της Fed

Απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά τη συνεδρίαση της Fed

Απώλειες καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της Wall Street και της Fed, η οποία διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια. 

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί 0,6%, με σχεδόν όλους τους κλάδους να υποχωρούν. Οι τραπεζικές μετοχές καταγράφουν πτώση άνω του 1%, με την UBS να υποχωρεί άνω του 2,5% έπειτα από την αγωγή που κατέθεσε εναντίον της το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. 

Στο Μιλάνο ο FTSE MIB υποχωρεί κατά 1,24%, και στην Ισπανία ο ΙΒΕΧ 35 υποχωρεί 0,87%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί 0,59%, ο γερμανικός DAX υποχωρεί 0,76%, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι σημειώνει απώλειες 0,79%.

Στην Ιταλία, ζημιές της τάξης των 1,4 δισ. ευρώ ανακοίνωσε η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Ιταλίας, Telecom Italia για το τρίτο τρίμηνο χρήσης.

Εχθές, η Fed δεν αύξησε τα επιτόκια, τα οποία κυμαίνονται στο 2-2,25%. Οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας αποφάσισαν να διατηρήσουν τα επιτόκια στα ίδια επίπεδα, με ομόφωνη απόφαση των μελών της επιτροπής. Ωστόσο η ομοσπονδιακή τράπεζα επανέλαβε ότι θα ακολουθήσει η «σταδιακή άνοδός» τους.

Οι επενδυτές παρακολουθούν επίσης στενά τις εξελίξεις στην Ιταλία, καθώς εχθές η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι οι οικονομικές προβλέψεις της Ρώμης δεν συμβαδίζουν με τις δικές της. Ο πρόεδρος της Eurogroup Μάριο Σεντένο συναντά τον Ιταλό υπουργό Οικονομικών Τζιοβάνι Τρία σήμερα στις 14.30 (ώρα Ελλάδος).

Εν τω μεταξύ, όσον αφορά τις εξελίξεις για το Brexit, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου σκοπεύει να διεξαγάγει κρίσιμες συναντήσεις κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.