Απώλειες στις ευρωαγορές μετά το αδιέξοδο στις συνομιλίες Τραμπ - Κιμ

Απώλειες στις ευρωαγορές μετά το αδιέξοδο στις συνομιλίες Τραμπ - Κιμ

Απώλειες καταγράφουν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τις γεωπολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών, με σημαντικότερη αυτή του αδιεξόδου των συνομιλιών μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Βορειοκορεάτη ομολόγου του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Άδοξα έληξαν νωρίτερα οι συνομιλίες μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Βορειοκορεάτη ομόλογό του Κιμ Γιονγκ Ουν, καθώς οι δύο ηγέτες δεν κατέληξαν σε συμφωνία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου οι δύο ηγέτες δεν κατέληξαν σε συμφωνία έπειτα από δύο ημέρες συναντήσεων στο Βιετνάμ, όμως είχαν εποικοδομητικές συζητήσεις για την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας και την οικονομία της, με πολλούς πολιτικούς αναλυτές να κάνουν ήδη λόγο για «φιάσκο».

Σε αυτό το κλίμα ο πανευρωπαϊκός δείκτες Stoxx 600 υποχωρεί 0,4% με σχεδόν όλους τους δείκτες του να βρίσκονται στο «κόκκινο».

Στα ευρωπαϊκά ταμπλό, ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί 0,57% στις 7.192 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 χάνει 0,27% στις 5.211 μονάδες και ο γερμανικός DAX καταγράφει απώλειες της τάξης του 0,37% στις 11.445 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται οριακά, ο ισπανικός IBEX 35 υποχωρεί 0,46% στις 9.145 μονάδες και ο πορτογαλικός υποχωρεί οριακά 0,04% στις 5.162 μονάδες.

Παράλληλα, οι αγορές και οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις σχετικά με τις εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, όπως έχει γνωστοποιήσει σκοπεύει να αναβάλλει την αύξηση των εισαγωγικών δασμών στην οποία απειλούσε να προχωρήσει η κυβέρνηση του σε εμπορεύματα που εισάγονται από την Κίνα, αθροιστικής αξίας 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από 1ης Μαρτίου, δηλώνοντας πως είναι ικανοποιημένος από την πορεία των συνομιλιών.