Απώλειες στις ευρωαγορές μετά την απόφαση της BoE για τα επιτόκια δανεισμού

Απώλειες στις ευρωαγορές μετά την απόφαση της BoE για τα επιτόκια δανεισμού

Η απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια δανεισμού έφερε απώλειες στις κυριότερες ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές προειδοποιώντας για πιθανούς κινδύνους σε περίπτωση μείωσης των επιτοκίων υπό του μηδενός., ενώ εντείνεται η ανησυχία μεταξύ των επενδυτών σχετικά με την αυξητική τάση των κρουσμάτων κορονοϊού σε πολλά κράτη της Ευρωζώνης. 

Πιο αναλυτικά, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε απώλειες 0,73% και διαμορφώθηκε στις 362,49 μονάδες, με όλους τους επιμέρους τομείς να διαπραγματεύονται σε αρνητικό έδαφος, ενώ ο κλάδος των πρώτων υλών κατέγραψε πτώση 2%.

Στους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX σημείωσε πτώση 0,54% και έκλεισε στις 12.591 μονάδες, ενώ στην Γαλλία ο δείκτης CAC 40 ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 4.885 μονάδες, με απώλειες 0,98%.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 διαμορφώθηκε στις 6.026 μονάδες, υποχωρώντας κατά 1,27%, ενώ στο Μιλάνο ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB σημείωσε πτώση 1,34% και διαμορφώθηκε στις 19,475 μονάδες.

Τέλος, στην Ισπανία, ο δείκτης IBEX 35 έκλεισε στις 6.957 μονάδες, με απώλειες 1,16%.

Νωρίτερα σήμερα, η κεντρική τράπεζα του Ηνωμένου Βασιλείου διατήρησε σταθερά τα επίπεδα του βασικού επιτοκίου της, κρατώντας παράλληλα στα ίδια επίπεδα το πρόγραμμα αγοράς κρατικών τίτλων, με την Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της τράπεζας να συνδέει την πορεία της οικονομικής ανάκαμψης της χώρας με την εξέλιξη στο πεδίο του κορονοϊού. 

Το βασικό επιτόκιο δανεισμού της τράπεζας διατηρήθηκε αμετάβλητο στο 0,1%, από 0,75% που ήταν πριν την έναρξη της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης.