Απώλειες στις ευρωαγορές με το βλέμμα στη Σύνοδο Κορυφής

Απώλειες στις ευρωαγορές με το βλέμμα στη Σύνοδο Κορυφής

Απώλειες καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στη Σύνοδο Κορυφής όπου οι ηγέτες θα λάβουν αποφάσεις σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας, την ώρα που τα κρούσματα κορονοϊού στις ΗΠΑ συνεχίζουν να αυξάνονται.

Συγκεκριμένα, στις ΗΠΑ καταρρίφθηκε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα χθες Πέμπτη το θλιβερό ρεκόρ των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με πάνω από 68.000 να επιβεβαιώνονται, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Με βάση τα δεδομένα της σχολής αυτής ιατρικής που εδρεύει στη Βαλτιμόρη, ως χθες Πέμπτη στις 20:30 (τοπική ώρα· 03:30 σήμερα Παρασκευή ώρα Ελλάδας) είχαν διαγνωστεί 3.560.364 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό. Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, που κάνει δική του, ανεξάρτητη καταμέτρηση, μετέδωσε νωρίτερα ότι καταγράφηκαν τουλάχιστον 75.255 μολύνσεις.

Σε αυτό το κλίμα, ο γερμανικός δείκτης DAX υποχωρεί κατά 0,02%, ο γαλλικός CAC 40 κινείται πτωτικά κατά 0,49% και ο δείκτης του Λονδίνου FTSE 100 επίσης καταγράφει απώλειες κατά 0,23%. 

Στον ευρωπαϊκό νότο ο δείκτης του Μιλάνου σημειώνει απώλειες 0,39% και ο δείκτης της Ισπανίας υποχωρεί κατά 0,94%.  O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,20%. 

Υπενθυμίζεται ότι η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε χθες ότι οι προοπτικές για την οικονομία παραμένουν εξαιρετικά αβέβαιες, μια που, παρά τα σημάδια βελτίωσης, η οικονομική δραστηριότητα παραμένει πολύ χαμηλή σε σύγκριση με τα επίπεδα προ πανδημίας. Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη συνεδρίαση της διοίκησης της Κεντρικής Τράπεζας, κατά την οποία αποφασίστηκε να παραμείνουν αμετάβλητα τα επιτόκια, επεσήμανε ότι η αβεβαιότητα είναι αυξημένη καθώς και ότι η ύφεση το β’ τρίμηνο φαίνεται πως είναι εντός των προβλέψεων που έχει διατυπώσει η τράπεζα.

Στα επιχειρηματικά νέα της ημέρας, η British Airways απέσυρε ολόκληρο τον στόλο των αεροσκαφών της Boeing 747 λόγω της ύφεσης που προκλήθηκε εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.