Απώλειες στις ευρωαγορές με πίεση από το εμπόριο

Απώλειες στις ευρωαγορές με πίεση από το εμπόριο

Σε αρνητικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές τους οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, με τους επενδυτές να κινούνται επιφυλακτικά μετά τη νέα τοποθέτηση Τραμπ για τις διαπραγματεύσεις με την Κίνα.

Ειδικότερα, ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε χθες ότι οι συνομιλίες «έχουν πολύ δρόμο ακόμα», προσθέτοντας μάλιστα ότι οι ΗΠΑ μπορούν να επιβάλουν και νέους δασμούς ύψους 325 δισ. δολαρίων σε εισαγόμενα κινεζικά προϊόντα «αν το θελήσουν».

Με τους επενδυτές να ποντάρουν το τελευταίο διάστημα στην επίλυση της εμπορικής διένεξης των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου, η τοποθέτηση Τραμπ είχε αρνητική επίδραση στις ευρωαγορές που αποτυπώθηκε σε απώλειες 0,37% στον Stoxx 600, οποίος υποχώρησε στις 387,66 μονάδες.

Παρομοίως και στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά ταμπλό, ο γερμανικός DAX κατέγραψε πτώση 0,72% και έκλεισε στις 12.341 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 έχασε 0,76% στις 5.571 μονάδες, όπως και βρετανικός FTSE 100 που υποχώρησε κατά 0,55% και ολοκλήρωσε στις 7.535 μονάδες.

Στην περιφέρεια, απώλειες σχεδόν 1% σημείωσε ο ισπανικός IBEX 35 που έκλεισε στις 9.284 μονάδες, ενώ ο ιταλικός FTSE MIB υποχώρησε κατά 0,56% στις 22.079 μονάδες.

Στα εταιρικά νέα, σημαντικές απώλειες 6,7% σημείωσε η μετοχή της σουηδικής Dometic Group έπειτα από τα απογοητευτικά αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε, ενώ βουτιά άνω του 11% πραγματοποίησε η Ericsson έπειτα από προειδοποίηση που εξέδωσε για τα κέρδη του δεύτερου εξαμήνου της. 

Αντίθετα ο τίτλος της Orphan Biovitrum έκανε ράλι 10% έπειτα από την πρόβλεψη για μεγαλύτερα τον εκτιμήσεων της κέρδη σε ετήσιο επίπεδο.