Απώλειες στις ευρωαγορές λόγω της αβεβαιότητας στις συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας

Απώλειες στις ευρωαγορές λόγω της αβεβαιότητας στις συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας

Με πτώση έκλεισαν οι συνεδριάσεις των κυριότερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, καθώς τα αντικρουόμενα μηνύματα από την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων ΗΠΑ - Κίνας οδήγησαν τους επενδυτές σε στάση αναμονής και τους δείκτες σε αρνητικό έδαφος.

Πιο αναλυτικά, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,40% στις 402,22 μονάδες.

Στην Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX κατέγραψε απώλειες 0,16% και έκλεισε στις 13.137,70 μονάδες, ενώ πτώση 0,22% στις 5.881,21 μονάδες σημείωσε και ο δείκτης CAC 40 στην Γαλλία.

Παρόμοια εικόνα και στην Μεγάλη Βρετανία, με τον δείκτη FTSE 100 να διαμορφώνεται στις 7.238,55 μονάδες, με απώλειες 0,33%

Στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, πτώση 0,31% κατέγραψε ο δείκτης FTSE MIB στην Ιταλία, κλείνοντας στις 23.279,78 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 διαμορφώθηκε στις 9.214,00 μονάδες, με απώλειες 0,12%.

Νωρίτερα, στο μέτωπο των εμπορικών διαπραγματεύσεων, ο Liu He αντιπρόεδρος της Κίνας κι επικεφαλής της κινεζικής αντιπροσωπείας στις διαπραγματεύσεις εμφανίστηκε «αισιόδοξος» αναφορικά με την εξέλιξη των συνομιλιών, εκφράζοντας την πεποίθησή του για την επίτευξης μίας κατ'' αρχήν συμφωνίας για το εμπόριο, ενώ στη συνέχεια κάλεσε τους Αμερικανούς αξιωματούχους στο Πεκίνο ώστε να συνεχιστούν εκεί οι συζητήσεις, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Ταυτόχρονα, δημοσίευμα του Bloomberg εμφανίζει τον αντιπρόεδρο Liu He να δηλώνει «μπερδεμένος» αναφορικά με τις απαιτήσεις των ΗΠΑ .

Μιλώντας σχετικά με το μέλλον των διαπραγματεύσεων, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Εμπόρων και Διαμετακομιστών Randy Frederick σημείωσε πως «Κίνα και ΗΠΑ δεν γνωρίζουν τι θέλουν σε μία πιθανή εμπορική συμφωνία», συμπληρώνοντας πως «κάθε μέρα προκύπτουν και διαφορετικά θέματα. Τη μία είναι κοντά σε συμφωνία, την επομένη το ενδεχόμενο λύσης απομακρύνεται».