Απώλειες στις ευρωαγορές καθώς εντείνεται η ανησυχία για την πανδημία

Απώλειες στις ευρωαγορές καθώς εντείνεται η ανησυχία για την πανδημία

Πτωτικά κινήθηκαν την Παρασκευή οι κυριότερες ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, καθώς η αύξηση των κρουσμάτων σε διάφορες περιοχές του κόσμου και η ανησυχία σχετικά με ενδεχόμενη επαναφορά των μέτρων περιορισμού έφεραν αρνητικά πρόσημα στις συνεδριάσεις.

Ήδη από χθες τα στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ αξιολογήθηκαν ως ενθαρρυντικά καθώς δημιουργήθηκαν περισσότερες θέσεις εργασίας από αυτές που προέβλεπαν οι οικονομολόγοι σε σχετικές δημοσκοπήσεις, ωστόσο η έξαρση της πανδημίας σε αρκετές περιοχές της Ευρώπης και των ΗΠΑ προκαλούν ανησυχία για ενδεχόμενη επαναφορά των περιοριστικών μέτρων.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 διαμορφώθηκε στις 364,86 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες της τάξης του 0,93%, με τον τομέα των πρώτων υλών να χάνει 1,7%, ενώ σε θετικό έδαφος έκλεισαν ο ταξιδιωτικός και ο μεταποιητικός τομέας.

Στους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός δείκτης DAX διαμορφώθηκε στις 12.528 μονάδες, με απώλειες 0,64%, ενώ στην Γαλλία ο δείκτης CAC 40 έκλεισε στις 5.007 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,84%.

Απώλειες της τάξης του 1,33% κατέγραψε ο δείκτης FTSE 100 στην Μεγάλη Βρετανία, κλείνοντας στις 6.157 μονάδες, ενώ στην ευρωπαϊκή περιφέρεια ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB διαμορφώθηκε στις 19.726 μονάδες, με απώλειες 0,81%.

Τέλος, στην Ισπανία, ο δείκτης IBEX 35 έκλεισε με απώλειες 7.403 μονάδες, καταγράφοντας πτώση 1,27%.

Νωρίτερα, με κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι ασιατικές αγορές με τον Shanghai να κάνει άλμα 2% μετά την ώθηση που έδωσαν τα μάκρο της δεύτερης ισχυρότερης οικονομίας του πλανήτη.