Απώλειες στις ευρωαγορές εν μέσω ανησυχίας για την αύξηση των κρουσμάτων

Απώλειες στις ευρωαγορές εν μέσω ανησυχίας για την αύξηση των κρουσμάτων

Με απώλειες συνεχίζουν τις σημερινές συναλλαγές οι ευρωαγορές με τους επενδυτές να παρακολουθούν τα μακροοικονομικά στοιχεία που δημοσιεύονται στις μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη και να προσπαθούν να εκτιμήσουν την αντίδρασή τους μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας.

Ήδη από χθες τα στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ αξιολογήθηκαν ως ενθαρρυντικά καθώς δημιουργήθηκαν περισσότερες θέσεις εργασίας από αυτές που προέβλεπαν οι οικονομολόγοι σε σχετικές δημοσκοπήσεις, ωστόσο η έξαρση της πανδημίας σε αρκετές περιοχές της Ευρώπης και των ΗΠΑ προκαλούν ανησυχία για ενδεχόμενη επαναφορά των περιοριστικών μέτρων.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται πτωτικά κατά 0,75 και διαμορφώνεται στις 365 μονάδες με τον κλάδο της τεχνολογίας να ενισχύεται κατά 0,5% και τις τράπεζες να χάνουν 1,9%, 

Στους επιμέρους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX χάνει 0,59% στις 12.533 μονάδες και ο γαλλικός CAC χάνει 0,92% στις 5.002 μονάδες με την παραίτηση του Γάλλου πρωθυπουργού να απασχολεί το πολιτικό σκηνικό της χώρας. 

Στη Βρετανία ο FTSE 100 καταγράφει απώλειες 1,25% και διαμορφώνεται στις 6.162 μονάδες, ενώ στην Ιταλία ο FTSE MIB βρίσκεται στις 19.701 μονάδες, με απώλειες 0,93%. Τέλος, στην Ισπανία, ο δείκτης IBEX 35 στην Ισπανία βρίσκεται στις 7.405 μονάδες, με απώλειες 1,24%.

Νωρίτερα, με κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι ασιατικές αγορές με τον Shanghai να κάνει άλμα 2% μετά την ώθηση που έδωσαν τα μάκρο της δεύτερης ισχυρότερης οικονομίας του πλανήτη.