Απώλειες στην Wall μετά το νέο αδιέξοδο για το πακέτο στήριξης

Απώλειες στην Wall μετά το νέο αδιέξοδο για το πακέτο στήριξης

Πτωτικά κινήθηκαν την Τετάρτη οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street, καθώς το νέο αδιέξοδο στο οποίο περιήλθαν οι διαβουλεύσεις μεταξύ Λευκού Οίκου και Δημοκρατικών για το νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας των ΗΠΑ προκαλούν κλυδωνισμούς στην αγορά και ανησυχία στους επενδυτικούς κύκλους.

Πιο αναλυτικά, παρότι οι διαπραγματεύσεις για ένα νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας ανάμεσα στον Λευκό Οίκο και τους Δημοκρατικούς έχουν ενταθεί, οι δύο πλευρές δεν ήρθαν σε συμφωνία για μια ακόμα φορά μετά τη νέα επαφή που είχαν σήμερα. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου της Νάνσι Πελοζι, προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, «οι συνομιλίες ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο δεν υπήρξε συμφωνία».

Οι δύο πλευρές σκοπεύουν να έχουν εκ νέου επαφές τις επόμενες ημέρες ωστόσο ο χρόνος μετρά αντίστροφα μέχρι τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, γεγονός που κάνει δύσκολη τη λήψη αποφάσεων.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν έκανε πρόταση ύψους 1,8 τρισ. δολαρίων προς την πλευρά των Δημοκρατικών η οποία απερρίφθη όπως και αυτή για ένα ξεχωριστό πακέτο στήριξης των αεροπορικών εταιρειών ύψους 25 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με απώλειες 165 μονάδων ή 0,6% και διαμορφώθηκε στις  28.514 μονάδες.

Παρόμοια εικόνα και για τον διευρυμένο δείκτη S&P 500, ο οποίος υποχώρησε κατά 0,7% στις 3.488 μονάδες, ενώ απώλειες 0,8% κατέγραψε και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, που διαμορφώθηκε στις 11.768 μονάδες.

Στο ταμπλό, απώλειες άνω του 2% κατέγραψε ο τίτλος της Amazon, ενώ πτώση κατέγραψαν και οι μετοχές των Facebook και Netf;ix, οι οποίες υποχώρησαν κατά 1,6% και 2,3% αντίστοιχα. Πτώση 0,9%, τέλος, σημείωσε και η μετοχή της Microsoft.

Στα επιχειρηματικά νέα της ημέρας, καλύτερα των προσδοκιών ήταν τα αποτελέσματα γ' τριμήνου που παρουσίασε την Τετάρτη η Goldman Sachs, η οποία ανακοίνωσε κέρδη τριμήνου ύψους 3,62 δισ. δολάρια ή 9,68 δολάρια ανά μετοχή και έσοδα 10,78 δισ. δολαρίων.

Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν 29,5% στα 10,78 δισ. δολάρια, υψηλότερα από τις εκτιμήσεις για 9,38 δισ. δολάρια, καθώς οι ετήσιες αποδόσεις ιδίων κεφαλαίων στο 17,5%, ήταν οι υψηλότερες τριμηνιαίες από το 2010. Τα έσοδα από το investment banking αυξήθηκαν 7% στα 1,97 δισ. δολάρια, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις για 1,85 δισ. δολάρια.

Παράλληλα, και η Bank of America ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα κέρδη του γ’ τριμήνου, αν και τα έσοδα έχασαν τις προσδοκίες, ενώ αύξηση κερδών ανακοίνωσε και η PNC Financial Services Group. Στον αντίποδα η Wells Fargo έχασε τις εκτιμήσεις, ανακοινώνοντας πτώση κερδών κατά 56%.