Απώλειες στην Ευρώπη παρά την «ανακωχή» ΗΠΑ - Κίνας

Απώλειες στην Ευρώπη παρά την «ανακωχή» ΗΠΑ - Κίνας

Με απώλειες διαπραγματεύονται οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, παρότι η «ανακωχή» μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Την ίδια στιγμή, αρνητικά δείχνει να επιδρά ακόμα και το πεδίο των γεωπολιτικών εντάσεων, κυρίως σχετικά με την Μέση Ανατολή. 

H μετάφραση της εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ-Κίνας έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, ενώ αναμένεται να δημοσιοποιηθεί αύριο, λίγο πριν από την τελετή της υπογραφής της δήλωσε χθες ο Αμερικανός αρμόδιος εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου για το εμπόριο, Ρόμπερτ Λαϊτχάιζερ.

«Έχουμε σχεδόν τελειώσει με την μετάφραση. Πάντα θέλει τον χρόνο της», ανέφερε ο Λαϊτχάιζερ στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox Business Network.
Κατά την διάρκεια της συνέντευξης ο Αμερικανός αξιωματούχος είπε πως έχει το κείμενο της συμφωνίας στα αγγλικά, ενώ πρόσθεσε ότι «Θα το δημοσιοποιήσουμε την Τετάρτη, πριν από την υπογραφή».

Πιο αναλυτικά, ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 υποχωρεί 0,6% και διαμορφώνεται στις 416,46 μονάδες.
Στην Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX βρίσκεται στις 13.397 μονάδες με απώλειες 0,4%, ενώ στη Γαλλία ο δείκτης CAC 40 υποχωρεί 0,68% στις 5.995 μονάδες.

Μικρές απώλειες καταγράφει και ο βρετανικός δείκτης FTSE 100, που βρίσκεται στις 7.604 μονάδες υποχωρώντας 0,24%, ενώ στην ευρωπαϊκή περιφέρεια ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB σημειώνει απώλειες 0,65% και βρίσκεται στις 23.741 μονάδες. Τέλος, ο ισπανικός IBEX 35 καταγράφει πτώση 0,71% και διαμορφώνεται στις 9.478 μονάδες.

Η στερλίνα παρέμεινε κάτω από το όριο των $1,30 μετά τη δημοσίευση των στοιχείων για την ανάπτυξη στην Βρετανία, η οποία βρέθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2012.

Πιο αναλυτικά, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της Μεγάλης Βρετανίας αναπτύχθηκε με ρυθμό 0,6% τον περασμένο Νοέμβριο, μήνα κατά τον οποίο η χώρα βρισκόταν εν μέσω της προεκλογικές περιόδου, που ολοκληρώθηκε με τη νίκη των Συντηρητικών του Μπόρις Τζόνσον.