Aπώλειες στην Ευρώπη μετά την απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας

Aπώλειες στην Ευρώπη μετά την απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας

Με απώλειες διαπραγματεύονται οι ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς οι προβλέψεις για βραδύτερη οικονομική ανάκαμψη μετά την πανδημία στο Ηνωμένο Βασίλειο έπληξαν τη χρηματιστηριακή αγορά στο Λονδίνο. Η Τράπεζα της Αγγλίας αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια προειδοποιώντας για πιθανούς κινδύνους σε περίπτωση μείωσης των επιτοκίων υπό του μηδενός.

Σ' αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 υποχωρεί κατά 1,03% στις 361,41 μονάδες, με τους περισσότερους τομείς να δείχνουν μικτές τάσεις.

Η κεντρική τράπεζα του Ηνωμένου Βασιλείου διατήρησε σταθερά τα επίπεδα του βασικού επιτοκίου της, κρατώντας παράλληλα στα ίδια επίπεδα το πρόγραμμα αγοράς κρατικών τίτλων, με την Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της τράπεζας να συνδέει την πορεία της οικονομικής ανάκαμψης της χώρας με την εξέλιξη στο πεδίο του κορονοϊού. Το βασικό επιτόκιο δανεισμού της τράπεζας διατηρήθηκε αμετάβλητο στο 0,1%, από 0,75% που ήταν πριν την έναρξη της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης.

Στους εγχώριους δείκτες, απώλειες 0,88% σημειώνει ο δείκτης DAX στην Φρανκφούρτη, που βρίσκεται στις 12.548 μονάδες. Ο γαλλικός δείκτης CAC 40 υποχωρεί 1,27% και διαμορφώνεται στις 4.870 μονάδες.

Απώλειες της τάξης του 1,9% σημειώνει στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 που βρίσκεται στις 5.988 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο δείκτης FTSE MIB καταγράφει απώλειες 1,78% στις 19.388 μονάδες.

Τέλος, στην Ισπανία ο δείκτης IBEX 35 σημειώνει απώλειες 1,62% και διαμορφώνεται στις 6.925 μονάδες.