Απώλειες στην Ευρώπη λόγω ΔΝΤ

Απώλειες στην Ευρώπη λόγω ΔΝΤ

Απώλειες κατέγραψαν οι βασικοί δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αφότου δημοσιεύτηκε έκθεση του ΔΝΤ στην οποία περιγράφεται πως η οικονομία της Ευρωζώνης κινδυνεύει από μια σειρά μέτωπα όπως οι εμπορικές εντάσεις, το Brexit και η οικονομία της Ιταλίας.

Στην έκθεσή του το Ταμείο επίσης ζήτησε από την ΕΚΤ να προχωρήσει σε χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής.

Σ'' αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε με όλους τους κλάδους που δραστηριοποιούνται σε αυτόν να κινούνται σε αρνητικό έδαφος.

Στα ταμπλό, απώλειες σημείωσε ο βρετανικός FTSE 100 κατά 0,28% στις 7.509 μονάδες όπως και ο DAX της Γερμανίας που υποχώρησε 0,33% στις 12.332 μονάδες.

Προχωρώντας στη Γαλλία, απώλειες 0,28% κατέγραψε ο CAC 40 στις 5.551 μονάδες.

Στην περιφέρεια, σε θετικό έδαφος κινήθηκε η Ιταλία με τον FTSE MIB να ενισχύεται κατά 0,56% στις 22.169 μονάδες ενώ σε ανάλογο κλίμα κινείται και η Ισπανία με τον IBEX 25 να σημειώνει άνοδο ύψους 0,3% στις 9.280 μονάδες.

Τέλος, κέρδη σημείωσε και ο PSI 20 στην Πορτογαλία κατά 0,63% στις 5.185 μονάδες.

Στα εταιρικά νέα, οι μέτοχοι της Deutsche Bank θα έχουν την ευκαιρία να «ανακρίνουν» τον CEO, Κρίστιαν Σέουινγκ για το πώς σχεδιάζει να επιτύχει τους στόχους αύξησης των εσόδων της γερμανικής τράπεζας. Σημειώνεται ότι ο Σέουινγκ ότι αναζητά υποστήριξη από τους μετόχους για ένα τεράστιο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης ύψους 7,4 δισ. ευρώ.