Στο «κόκκινο» τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με σημαντικές απώλειες

Στο «κόκκινο» τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με σημαντικές απώλειες

Μετά το χθεσινό sell-off στη Wall Street και τα ασιατικά χρηματιστήρια σειρά πήραν και οι ευρωπαϊκές αγορές εν μέσω της ανησυχίας των επενδυτών για το παγκόσμιο εμπόριο αλλά και τις εξελίξεις γύρω από το Brexit.

Ειδικότερα, παρά το γεγονός ότι διανύουμε την εβδομάδα της Black Friday, η οποία παραδοσιακά σηματοδοτεί ισχυρά κέρδη για τη Wall Street, οι τρεις βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς ολοκλήρωσαν τη χθεσινή συνεδρίαση με σημαντικές απώλειες γεγονός που σύμφωνα με τους με τους αναλυτές οφείλεται στο ότι η Wall βρίσκεται σε περιοχή διόρθωσης.

Ο αμερικανικός «ιός» δεν άφησε ανεπηρέαστο το ευρωπαϊκό χρηματιστηριακό οικοσύστημα, με τον πανευρωπαϊκός Stoxx 600 να καταγράφει πτώση 1,21%, στις 350,87 μονάδες, με τις μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών, των τραπεζών και τωμν εταιρειών τεχνολογίας να σημειώνουν τις μεγαλύτερες απώλειες.

Στα επιμέρους ευρωπαϊκά ταμπλό, ο βρετανικός  FTSE 100 υποχωρεί 0,82%, φτάνοντας στις 6.943 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει απώλειες 1,32% στις 4.920 μονάδες, όπως και ο γερμανικός DAΧ που χάνει κατά 1,65%, στις 11.067 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB υποχωρεί κατά 1,13%, o ισπανικός ΙΒΕΧ 35 χάνει 1,52% και ο πορτογαλικός PSI 20 καταγράφει απώλειες 1,23%.

Η μετοχή της γαλλικής Renault δέχεται ισχυρό πλήγμα και χάνει 2,74% ενώ νωρίτερα οι απώλειες της μετοχής της υποχωρούσαν έως και -3,71%. Η μετοχή της Renault εκτός από το γενικό κλίμα, επηρεάζεται σημαντικά και από τη χθεσινή σύλληψη του CEO της και προέδρου της Nissan, Κάρλος Γκοσν.

Ένας ακόμη τομέας που καταγράφει απώλειες σήμερα είναι οι τράπεζες, οι οποίες χάνουν 1,7% συνολικά, καθώς οι εξελίξεις σχετικά με τη συμφωνία για το Brexit προβληματίζουν τους επενδυτές.