Απώλειες λόγω του φόβου για κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου

Απώλειες λόγω του φόβου για κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου

Πτωτικά κινήθηκαν οι κυριότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, καθώς παρά την επανάληψη των εμπορικών διαπραγματεύσεων Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών στα μέσα Οκτωβρίου, η πρόθεση του Λευκού Οίκου να περιορίσει τις κινεζικές εταιρείες που διαπραγματεύονται στο αμερικανικό χρηματιστήριο, οδήγησε τη συνεδρίαση σε αρνητικό έδαφος παρά τα αρχικά κέρδη λόγω των πληροφοριών για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων Κίνας - ΗΠΑ στα μέσα Οκτωβρίου.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το δίκτυο CNBC, αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου προσανατολίζονται στη δραστική μείωση των κινεζικών εταιρειών που συμμετέχουν στις συνεδριάσεις της Wall Street, με ορισμένους να κάνουν λόγο ακόμα και για μπλοκάρισμα όλων των αμερικανικών επενδύσεων στην δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη, μία ιδέα που μπορεί προς το παρόν να βρίσκεται σε εμβρυακό στάδιο, εντούτοις μπορεί να προκαλέσει παγκόσμιες αναταράξεις σε περίπτωση που υλοποιηθεί.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με πτώση 0,26% στις 26.820,25 μονάδες, ενώ με απώλειες έκλεισε και ο δείκτης S&P 500 που σημείωσε πτώση 0,53% στις 2.961,79 μονάδες.

Παρόμοια εικόνα και για τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq ο οποίος σημείωσε πτώση 1,13%.

Στον απόηχο των παραπάνω διαρροών, μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψε η μετοχή της Alibaba με πτώση 5,1% και βρέθηκε στο χειρότερο της σημείο από τον περασμένο Μάιο, ενώ μικρότερες απώλειες καταγράφηκαν και για τις κινεζικές Baidu και JD.com.

Τέλος, υπενθυμίζεται πως οι εμπορικές συνομιλίες Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών αναμένεται να συνεχιστούν το διήμερο 10 και 11 Οκτωβρίου από την Ουάσινγκτον, γεγονός που νωρίτερα είχε εκληφθεί από τους επενδυτές ως ένδειξη αποκλιμάκωσης των εντάσεων μεταξύ των δύο κρατών.