Απώλειες στη Wall στον απόηχο των ανακοινώσεων της ΕΚΤ

Απώλειες στη Wall στον απόηχο των ανακοινώσεων της ΕΚΤ

Χαμηλότερα κινούνται τα αμερικανικά χρηματιστήρια, μετά τις ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Η ΕΚΤ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι αναμένει πως τα επιτόκια θα παραμείνουν στα τρέχοντα ή και χαμηλότερα επίπεδα, τουλάχιστον για το πρώτο εξάμηνο του 2020 και όσο χρειαστεί ώστε να διασφαλιστεί η συνεχιζόμενη σύγκλιση του πληθωρισμού προς τον στόχο της μεσοπρόθεσμα.

Σε αυτό το κλίμα ο Dow Jones υποχωρεί 0,2% στις 27.208 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,4% χαμηλότερα στις 8.287 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,22% στις 3.012 μονάδες.

Καλύτερα από τα αναμενόμενα ήταν τα κέρδη της Facebook το δεύτερο τρίμηνο του 2019 με αποτέλεσμα η μετοχή της να ενισχυθεί κατά 4% παρά τα προβλήματα και τα πρόστιμα με τα οποία έχει έρθει αντιμέτωπος ο κολοσσός των κοινωνικών δικτύων για την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων.

Η εταιρία εμφάνισε κέρδη 2,6 δισ. δολάρια ή 91 σεντς ανά μετοχή, από τα 1,74 δολάρια ανά μετοχή την ίδια περίοδο πέρυσι. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 28% φτάνοντας τα 16,9 δισ. δολάρια από 13,23 δισ. δολάρια πέρυσι, ανώτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών της FactSet που προέβλεπαν έσοδα της τάξης των 16,5 δισ. δολαρίων.

Οι μετοχές της Ford μειώθηκαν κατά 6%, αφού τα κέρδη της ήταν χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Επίσης με ενδιαφέρον παρακολουθούν οι επενδυτές και τη μητρική εταιρεία της Google, Aphabet, αλλά και την Amazon, καθώς με το κλείσιμο της συνεδρίασης αναμένεται να ανακοινώσουν εταιρικά αποτελέσματα.

Στα οικονομικά νέα των ΗΠΑ, μειώθηκε ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτημα για επίδομα ανεργίας, φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών, αντανακλώντας την σταθερή ισχύ της αμερικανικής αγοράς εργασίας.