Απώλειες στη Wall με φόντο τον εμπορικό πόλεμο

Απώλειες στη Wall με φόντο τον εμπορικό πόλεμο

Με σημαντικές απώλειες ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές τους οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς πληθαίνουν οι ανησυχίες για την εξέλιξη των εμπορικών σχέσεων ΗΠΑ και Κίνας, ενώ οι επενδυτές αξιολογούν παράλληλα τα εταιρικά οικονομικά αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου.

Ειδικότερα, στο ήδη ομιχλώδες κλίμα που έφερε η χθεσινή δήλωση Τραμπ ότι οι διαπραγματεύσεις με την Κίνα έχουν «πολύ δρόμο ακόμα», αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το παράθυρο επιβολής και νέων δασμών σε εισαγόμενα κινεζικά προϊόντα, ήρθε να προστεθεί σήμερα δημοσίευμα της Wall Street Journal το οποίο υποστηρίζει ότι η συμφωνία έχει «κολλήσει» στους περιορισμούς που θα επιβληθούν στη Huawei.

Σε αυτό το κλίμα ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 0,42% και ολοκλήρωσε στις 27.219 μονάδες έχοντας χάσει περισσότερες 115 μονάδες. Παρομοίως ο διευρυμένος S&P 500 κατέγραψε απώλειες 0,65% και έκλεισε στις 2.984 μονάδες, όπως και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, που έχασε 0,46% κλείνοντας στις 8.185 μονάδες.

Παράλληλα, η προσοχή των επενδυτών εστιάζεται αυτό το διάστημα στα οικονομικά αποτελέσματα που ξεκίνησαν να ανακοινώνονται για το δεύτερο τρίμηνο, με την Bank of America να παρουσιάζει σήμερα μεγέθη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Συγκεκριμένα, η τράπεζα ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 7,11 δισ. δολαρίων ή 74 cents ανά μετοχή, από τα 6,47 δισ. ή 63 cents που είχε παρουσιάσει πέρυσι το ίδιο διάστημα, ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα κυμαίνονταν στα 71 cents ανά μετοχή. Έτσι μετοχή της Bank of America ενισχύθηκε κατά σχεδόν 0,7%.

Κέρδη 3,13% σημείωσε και η μετοχή της Abbot Laboratories, καθώς η επιχείρηση υγειονομικής περίθαλψης ανακοίνωσε καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο λειτουργίας της.

Αντίθετα, βουτιά 10,3% πραγματοποίησε η μετοχή της CSX καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση της από το 2008, καθώς η σιδηροδρομική εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη 1,08 δολαρίων ανά μετοχή αντί 1,11 δολ. που εκτιμούσαν οι αναλυτές, ενώ προχώρησε και σε αναθεώρηση της πρόβλεψής της για το σύνολο του έτους, σε υποχώρηση των εσόδων της κατά 2% αντί αύξησή του κατά 1-2% που ανέμενε αρχικά.

Στα μακροοικονομικά νέα της ημέρας, επιβράδυνση παρουσίασε η δραστηριότητα έναρξης κατοικιών στις ΗΠΑ, με τις ενάρξεις να υποχωρούν κατά 0,9% τον Ιούνιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και να διαμορφώνονται στις 1,253 εκατομμύρια. Παράλληλα, οι οικιστικές οικοδομικές άδειες μειώθηκαν κατά 6,1% από τον Μάιο, στις 1,220 εκατ., καταγράφοντας τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση τους για περισσότερο από τρία χρόνια.