Απώλειες στη Wall Street με ρυθμιστή το πετρέλαιο

Απώλειες στη Wall Street με ρυθμιστή το πετρέλαιο

Με απώλειες κινούνται οι τρεις βασικοί δείκτες στη σημερινή συνεδρίαση της Wall Street με τις τιμές του πετρελαίου να συνεχίζουν και σήμερα την καθοδική τους πορεία. Η υποχώρηση αυτή παρασύρει τις μετοχές των κλάδων της ενέργειας αλλά και των χρηματοοικονομικών.

Υπενθυμίζεται πως η σημερινή συνεδρίαση είναι η τελευταία της εβδομάδας, καθώς αύριο είναι η Μεγάλη Παρασκευή, πριν το Πάσχα των καθολικών και οι αγορές παραμένουν κλειστές.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 62 μονάδες (0,37%) κινούμενος στις 17.438 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq που σημειώνει απώλειες 12 μονάδων (0,27%) βρίσκεται στις 4.756 μονάδες. Ο S&P 500 χάνει 8 μονάδες (0,26%) και κινείται στις 2.029 μονάδες.

Σήμερα, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκαν μια σειρά από μακροοικονομικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα και αφορούν την κατάσταση της αμερικάνικης οικονομίας.

Συγκεκριμένα, μικρή αύξηση σημείωσε ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας στα μέσα του Μαρτίου και διαμορφώθηκε στις 265.000, αντανακλώντας το χαμηλό ρυθμό απολύσεων στη χώρα.

Οι νέες αιτήσεις παραμένουν κάτω από το όριο των 300.000 για 55 εβδομάδες, το μεγαλύτερο διάστημα από το 1973.
Το χαμηλό επίπεδο των αιτήσεων επιδόματος δείχνει πως η αγορά εργασίας των ΗΠΑ έχει πολύ πιο υγιή χαρακτηριστικά σε σύγκριση με αρκετά χρόνια πριν.

Παράλληλα, πτώση για τρίτη φορά μέσα σε τέσσερις μήνες σημείωσαν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ το Φεβρουάριο, καταγράφοντας μείωση 2,8%. Πτωτική πορεία καταγράφουν όλοι οι μεγάλοι βιομηχανικοί τομείς πλην των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Οι παραγγελίες για κεφαλαιουχικά αγαθά έκαναν “βουτιά” κατά 1,8% το Φεβρουάριο. Οι αποστολές των κεφαλαιουχικών αγαθών, μια κατηγορία που χρησιμοποιείται για να καταγραφεί η τριμηνιαία οικονομική ανάπτυξη, μειώθηκε 1,1% μετά το αναθεωρημένο 1,3% του Ιανουαρίου. Η αύξηση των παραγγελιών των διαρκών αγαθών του Ιανουαρίου αναθεωρήθηκε από το 4,9% στο 4,2%.